Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

AFERA VAKCINE

Vukajlovićeva poljuljala optužnicu, sudija poslao zapisnik sa suđenja tužilaštvu!

Autor: I. Milićević | 26.02.2015 - 17:11:00h | Komentara: 0

Bivša direktorka Republičkog zavoda za zdravstveno osiguranje (RZZO) Svetlana Vukajlović Popržen nastavila je danas da iznosi odbranu posle višemesečne pauze na suđenju zbog zloupotrebe u nabavci vakcina za svinjski grip 2009.

Svetlana Vukajlović

Svetlana Vukajlović | Foto: Rajko Ristić

Vukajlović Popržen je decidirano negirala krivicu, a za svaku tvrdnju tuzilaštva opisanu u optužnici iznela je suprotan dokaz

- Nije bilo malverzacija postupala sam po zakonu i nalozima tadašnje Vlade Srbije, o čemu imam kompletnu dokumentaciju - kazala je Vukajlovićeva koja je zbog ovog dela provela u pritvoru više od devet meseci.
Nakon njenog detaljnog izlaganja, koje je trajalo tri i po sata, zamenik tužioca nije imao nijedno pitanje!
Njen advokat Đorđe Kalanj predložio je da tužilaštvo još jednom razmotri da li ima smisla da nastavi postupak, na šta mu je prisutni tužilac odgovorio da za tako nešto on nije nadležan, ali da se “sve vreme ponaša korektno”!

Sudija Vladan Ivanković rekao je da će dostaviti Višem tužilaštvu zapisnik sa današnjeg suđenja da može da donese eventualnu odluku o daljem postupanju u ovom predmetu.

Milosavljević naredio da se ne prestaje s uvozom!

Vukajlovićeva je podsetila  da je javno u dnevniku RTS-a 4.januara 2010. upozorila da nema potreba za daljom nabavkom vakcina, a da je u istom dnevniku tadašnji ministar zdravlja (Tomica Milsoavljević ) rekao da se nabavka neće prekidati.

Bivša direktorka RZZO se na današnjem suđenju pozvala  na brojne dopise i odluke Vlade Srbije koje se nalaze među dokazima.

Među njima je odluka Vlade Srbije do nabavci vakcina gde se propisuje i način nabavke i količina. Vukajlovićeva je priložila i dopis koji je RZZO poslao svim proizvođacima vakcina koji su postojali u tom trenutku iz koga se vidi da niko njije izostavljen.

Takođe je među spisima i odluka vlade da se prihvati ponuda za vakcine, koja je i privaćena.

Pored Vukajlovićeve, optuženi su i bivša direktorka “Jugohemije” Smiljka Mileusnić Adžić, direktor kompanije “Jugohemija farmacija” Vladimir Gravar i direktor “Detapa” Ljubomir Pavićević koji su takođe naveli da je optužnica “nejasna i kontradiktorna”. Oni danas nisu stigli da iznesu odbranu!

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP