Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

UBIO SUPRUGU PRED SINČIĆIMA

Za bacanje žene kroz prozor i klanje - 15 godina zatvora!

Autor: B.Nenković | 14.05.2014 - 18:55:00h | Komentara: 4

Dejan Cvetić (41) iz Kragujevca osuđen je nepravosnažno na 15 godina zatvora za ubistvo svoje supruge Nataše Cvetić(32) u decembru 2 012. godine naočigled dvojice maloletnih sinova.

Presuda Dejan Cvetić Foto: Biljana Nenković

Nataša Cvetić sa sinovima Foto: Biljana Nenković

Sudsko veće Višeg suda u Kragujevcu, kojim je predsedavao sudija Miroslav Lepojević, izreklo je presudu nakon što je utvrđeno da je Dejan suprugu posle svađe bacio kroz prozor sa prvog sprata porodične kuće. Potom je strčao u dvorište, i dok je ona sa teško povređenom kičmom dozivala u pomoć i preklinjala ga da je poštedi, preklao je nožem.

Presuda Dejan Cvetić Foto: Biljana Nenković

Nataša i Dejan Cvetić na venčanju Foto: Biljana Nenković


Kada ga je policija posle ubistva privodila zbog zločina mirno je slao poljupce novinarima i fotoreporetima. Iako je tužilaštvo tražilo da Cvetić bude osuđen za teško ubistvo, na osnovu dostavljenih dokaza nije moglo da se utvrdi da je u ovom zločinu bilo izrazite svireposti, pa je Dejana nepravosnažno osudilo na maksimalnu kaznu za obično ubistvo.

-Na osnovu dokaza kojim smo raspolagali utvrđeno je da je Dejan Natašu bacio kroz prozor i potom je u dvorištu ubo nožem u vitalne organe. Smrt je nastupila momentalno. Nismo pre sobom imali elemente da je ona zlostavljanja i mučena pre ubistva, zbog čega delo nismo mogli da tretiramo kao izrazito svirepo, rekao je sudija Lepojević u obrazloženju nepravosnažne presude sudskog veća.

Presuda Dejan Cvetić Foto: Biljana Nenković

Mesto gde je nesrećna žena zaklana Foto: Biljana Nenković


Ubistvo se dogodilo 2. decembra 2 012. Godine u Ilindenskoj ulici u porodičnoj kući u kojoj su u tom momentu bili sinovi od osam i devet godina. Kako je Dejan izjavio na sudu, često su se svađali poslednjih nekoliko godina. Nataša je pre tragedije napustila kuću u kojoj je većina stvari bila raspodata, ali ju je on pozvao pod izgovorom da je jedan od sinova bolestan. Pre ulaska u kuću sestri je poslala poruku da će se čuti kasnije, ako izvuče živu glavu.

Presuda Dejan Cvetić Foto: Biljana Nenković

Soba u kojoj je započeta svađa Foto: Biljana Nenković


-Ubio sam Natašu, ali nisam ima nameru da to uradim. Kajem se i žao mi je što je do toga došlo. Decu sam ostavio bez oba roditelja, rekao je Dejan Cvetić u završnoj reči pre nego što mu je izrečena nepravosnažna presuda i koju je mirno saslušao.

Dejan Cvetić šalje poljupce tokom privođenja

Dejan Cvetić šalje poljupce tokom privođenja | Foto: Biljana Nenković

Psihijatrijski veštaci su utvrdili da je Dejan u momentu ubistva bio “ u stanju smanjene uračunljivosti, ali ne do bitnog stepena i u afektu srednjeg intenzita“. Dejan je, kako se čulo priliko čitanja dokaza, od 2 008. godine više puta bio pacijent psihijatrije u Kragujevcu zbog problema sa narkoticima. U kragujevačkom sudu očekuju da će se i odbrana i tužilaštvo žaliti na ovu presudu.

Izricanje presude prošlo bez Natašinih roditelja i Dejanove porodice

Na izricanju presude za zločin koji je pre dve ipo godine šokirao Kragujevac, nisu bili Natašini roditelji, ali nikog ni od Dejanove porodice. Natašin otac, Živko Živković, dan posle ubistva izjavio je novinarima da je često ćerku viđao u modricama.


-Ogorčen sam na pravosudne organe jer je više puta prijavljivano da je tučena, ali procesi nisu dovedeni do kraja, niti je on izdvojen iz porodice. Delimično krivim i sebe jer nisam imao dovoljno hrabrosti da ćerku izvedem iz pakla koji je preživljavala poslednjih pet- šest godina braka sa Dejanom, rekao je tada Natašin otac.
 

Poslednji komentari
  • ljilja Vreme: 15.05.2014 02:22h

    Ne razumem sta je to svirepo ubistvo po nasem zakonu, i ko je to definisao? Kazna je preblaga.

  • zoki Vreme: 15.05.2014 17:15h

    Ostalih 25. godina treba sudija da robija zbog ovakle blage presude . Nemam reci monstrum .

  • marko Vreme: 28.12.2014 11:42h

    ovo je realna presuda jer se radi o osobi koja je dugogodisnje koristila narkotike i moze se reci da je bio neuracunljv pod uticajem narkotika,,gde je usledio afekat mrznje i zlobe ove osobe sto moze da se smatra psihickim bolesnikom veceg stepena.....

  • marko Vreme: 28.12.2014 11:46h

    realna kazna za psihickog bolesnika koji je vise duze godisnji korisnik opijata tj, narkotika-PAS-tako da je sud delimicno doneo realnu nepravosnaznu presudu!!!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP