Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

OSNOVNO JAVNO TUŽILAŠTVO

Za brutalno obaranje pešaka na zebri - kućni zatvor!

Autor: B. J. | 08.06.2015 - 07:00:00h | Komentara: 1

Miljana Živković (18) iz Pukovca, koju je 7. juna 2014. godine u ulici Dimitrija Tucovića u Nišu, na pešačkom prelazu pokosio „audi“, šokirana je saznanjem da osumnjičeni vozač A. S. (22) iz Merošine pokušava da postigne sporazum o priznanju krivice i da predlaže kaznu od šest meseci kućnog zatvora.

Celog života snosiću posledice: Miljana Živković (18)

Celog života snosiću posledice: Miljana Živković (18)

Miljana je u udesu zadobila teške telesne povrede, opasne po život. Usled udara „audija“ letela je kroz vazduh 35 metara dok nije pala na kolovoz. Zadobila je prelom baze lobanje, krvarenje u mozgu, prelom karlice, desne ruke, desne potkolenice... Reanimirana je u Urgentnom centru, na bolničkom lečenju provela je mesec dana, a i sada, skoro godinu dana nakon nezgode, kako ističe, redovno ide na lekarske preglede.


- Obaveštena sam u aprilu iz tužilaštva da su u toku pregovori radi zaključenja sporazuma o priznanju krivice i da je osumnjičeni predložio da mu se izrekne kazna zatvora u kućnim uslovima u trajanju od šest meseci. Ovakvim predlogom sam u prvi mah bila šokirana, a nakon toga počela sam da plačem. Smatram da je takva kazna neprimerena krivičnom delu koje je izvršio jer ću tokom celog života trpeti posledice povreda koje sam zadobila - poverava se Miljana.

Ona kaže da je prelazila ulicu na obeleženom prelazu, što se i vidi na video-snimku sa kamere „Pošte“.

Nema još sporazuma


Kako nam je potvrđeno u Osnovnom javnom tužilaštvu, nikakav sporazum o priznanju krivice nije sklopljen sa osumnjičenim vozačem. U toku je prikupljanje dokaza, a naloženo je i veštačenje kako bi se utvrdila tačna brzina kojom se kretalo vozilo.

Poslednji komentari
  • IVAN Vreme: 08.06.2015 14:28h

    uzas. zakon lepo kaze koja je kazna za to delo. tu nema olaksavajucih okolnosti. ima otezavajucih okolnosti ,jer nije postovao ogranicenje brzine , saobracajna pravila. nece me cuditi da sudski vestaci nece moci tacno da utvrde kojom se brzinom kretalo vozilo koj je nju udarilo. sve u cilju da se nadju olaksavajuce okolnosti ,da se dobija blaza kazna. samo ga tuzi privatno.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP