Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

IVICA STAMENKOVIĆ (50) PRIZNAO KRIVICU I DOBIO BLAŽU KAZNU

Za pokušaj ubistva sina - četiri godine zatvora!

Autor: Branko Janačković | 16.03.2015 - 15:25:00h | Komentara: 0

Ivica Stamenković (50) iz Niša osuđen je na četiri godine zatvora jer je 24. jula 2014.godine oko 18 časova hicem iz pištolja sa umišljajem pokušao da ubije sina Nemanju Stamenkovića (18).

Porodična kuća Stamenkovića u kojoj se odigrala drama

Porodična kuća Stamenkovića u kojoj se odigrala drama | Foto: B.J.

Ovakvu predsudu doneo je Viši sud u Nišu nakon odluke da se prihvati sporazum između Stamenkovića i Višeg javnog tužilaštva o priznanju krivice za krivična dela ubistvo u pokušaju i izazivanja opšte opasnosti.
Prema navodima optužnice, on se pomenutog dana vratio kući u vidno pijanom stanju oko 16 časova nakon čega je odmah započeo svađu sa sinovima Nemanjom i Strahinjom.
U jednom momentu uzeo je pištolj marke „CZ M 88“ i kroz vrata terase ispalio dva hica i još jedan hitac u zid dnevne sobe, čime je živote mladića doveo u opasnost. Kada je Strahinja otišao u kupatilo, Ivica je u Nemanju ispalio jedan
hitac koji ga je pogodio u desnu stranu stomaka, nanevši mu prostrelnu ranu opasnu po život. Teže posledice sprečio je Strahinja koji se u tom trenutku vratio iz kupatila pa je, videvši brata blizanca u krvi na podu nasrnuo na oca, zadavši mu nekoliko udaraca u telo. Zatim je pozvao Hitnu pomoć dok je Ivica nakon toga odložio pištolj u fioku.
 - Za ubistvo u pokušaju izrečena mu je kazna 3,5 godine a za izazivanje opasnosti osam meseci zatvora pa mu je izrečena jedinstvena kazna od četiri godine zatvora u koju će mu se uračunati vreme provedeno u pritvoru u kojem
se nalazio od 25. jula 2014.godine. Po izricanju presude, ukinut mu je pritvor pa će do pravosnažnosti odluke biti na slobodi, kaže porptparol Višeg suda u Nišu Tamara Savić Cvetanović.
Sud je Stamenkoviću izrekao i meru bezbednosti - obaveznog lečenja alkoholičara u odgovarajućoj ustanovi, a doneto je i rešenje o oduzimanju pištolja iz kojeg je pucao.
Strahinja i Nemanja su u tužilaštvu izjavili da se ne pridružuju krivičnom progonu, što je uticalo da Ivica dobije manju kaznu.
 - Deca su oprostila ocu. Stamenkovićevi sinovi dali su izjavu u tužilaštvu da su saglasni sa sporazmom, da neće da ga gone i da ne traže nikakvu nadoknadu štete što je uticalo da dobije presudu koja je ispod zakonskog minimuma, kaže
advokat Bratislav Savić - zastupnik oštećenih.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP