Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

VERICA MILAKOVIĆ, PRIJATELJICA BORKE VUČIĆ TVRDI:

„Za smrt Borke Vučić kriv je njen vozač!”

Autor: D. Ćuruvija | 05.07.2015 - 21:12:00h | Komentara: 2

„Suđenje za smrt Borke Vučić traje već šest godina, a sud je doneo sramotnu presudu po kojoj niko nije kriv za nesreću u kojoj su poginule ona i njena saradnica.

Borka Vučić

Borka Vučić | Foto: Zoran Ilić

 Čudno je što je najpre vozač osuđen na pet meseci kućnog pritvora, sa nošenjem nanogice, ali je ta presuda poništena i on je na novom suđenju oslobođen. Ne znam kome je u interesu da suđenje ovako dugo traje”, kaže za “Alo!” Verica Milaković (65), koja je preživela nesreću kod Lapova u kojoj su stradale najpoznatija srpska bankarka i njena saradnica Mirjana Blagojević (64).
Osnovni sud u Kragujevcu je nedavno u novom postupku oslobodio Dejana Blagojevića (33) iz Beograda krivice za saobraćajnu nesreću 1. avgusta 2009, u kojoj su poginule srpska bankarka Borka Vučić (84) i njegova rođena tetka Mirjana Blagojević (64), ali je tužilaštvo najavilo žalbu na tu presudu. Konačnu odluku treba da donese Apelacioni sud u Kragujevcu. Verica Milaković, bivša otpravnica poslova u našoj ambasadi na Filipinima i počasni konzul te zemlje u Srbiji, kaže da nema nikakve misterije u vezi sa saobraćajkom i da je Blagojević kriv za nesreću.
- Blagojević tvrdi da je pre nesreće čuo prasak na “škodi fabiji”, u vlasništvu Mirjane Blagojević, ali iako sam dremala, odgovorno tvrdim da nikakvog praska nija bilo. Imam san kao dete i čula bih da je nešto eksplodiralo. Osim toga, videla sam da je dečko autoputem vozio 170, umesto 120 kilometara na sat, i to neprekidno u levoj traci. Htela sam da mu kažem da uspori. I veštak mašinske struke je rekao da nije bilo štete od udara auta u bankinu, što znači da nije bilo ni eksplozije - priča Milakovićeva, kojoj su u nesreći slomljena dva rebra, ključna kost, šaka, pokidan živac na desnoj ruci, a zadobila je i opekotine na levoj nadlaktici. Ona kaže da je tog dana na poziv Vučićeve krenula na proslavu u manastir Kalenić kod Rekovca i da je usput trebalo da razgovaraju o kreditima, ali da ih je nesreća prekinula.
- Borka mi je samo dva dana pre toga rekla: “Idemo u Rekovac”, a njen poziv se nije odbijao. Trebalo je da razgovaram s Borkom o nekim kreditima po povoljnim uslovima, pošto se bavim i privatnim biznisom - priča Borkina prijateljica, dodajući da se od tada muči i da joj je saobraćajka potpuno uništila život.
Međutim, i posle višegodišenjeg suđenja, nije pouzdano utvrđeno da li je smrt bankarke Slobodana Miloševića posledica diverzije zbog njenih saznanja o iznošenju državnih para na Kipar ili nesrećan slučaj. Komisija veštaka Saobraćajnog fakulteta iz Beograda navela je da veštačenjem nije moguće precizno utvrditi zbog čega je Blagojević na autoputu Beograd-Niš, kod Lapova, automobilom “škoda fabija” sleteo s kolovoza i udario u bankinu. Takođe, komisija veštaka nije mogla pouzdano da se izjasni da li je nesreća posledica kvara uređaja za upravljanje, kao što je okrivljeni tvrdio, a razlog skretanja vozila je ostavila sudu na ocenu. Tehničkim pregledom utvrđeno je da je vozilo potpuno izgorelo, tako da se nisu mogli proveriti podaci iz saobraćajne dozvole, ali je veštak mašinske struke ustanovio da je vozilo bilo tehnički ispravno u momentu nesreće. Veštaci su takođe istakli da na levom točku, koji je otpao prilikom prevrtanja, nije bilo defekta i zaključili da je uzrok nesreće mogla da bude nepažnja, gubitak koncentracije, zamor ili neka druga okolnost.
Vučićeva, koja je sedela sa Blagojevićevom na zadnjem sedištu, ispala je iz vozila na asfalt. Zadobila je prelome kostiju lobanje i preminula je na licu mesta.

Tagovi:

Poslednji komentari
  • ana Vreme: 05.07.2015 22:39h

    resenje sledi pracenjem onih za koje se svi pitaju odakle im velik novac.

  • leo Vreme: 06.07.2015 00:06h

    G.Ćuruvija, bankina je zemljani ili tucanikom nasuti pojas širine oko pola metra uz spoljnu ivicu i u ravni sa kolovozom, automobil stoga udara u branik ili odbojnik pored puta a ne u "bankinu"

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP