Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

PREMA POSLEDNJIM PODACIMA:

Za ubistvo dečaka u Kaluđerici osumnjičen brat!

Autor: S. VOJINOVIĆ - R. ĆORALIĆ | 23.04.2014 - 19:30:00h | Komentara: 4

Zbog ubistva Marka Jakovljevića (16), koje se dogodilo preksinoć oko 22 sata u dvorištu OŠ „Aleksa Šantić“ u Kaluđerici, policija je uhapsila trojicu mladića, među kojima je i njegov brat Miloš (20), saznaje „Alo!“. Po nalogu tužioca, privedeni su još Stefan Đurđević (19) i Strahinja Blagojević (19), a u policiji su zadržani pod sumnjom da su učestvovali u tragediji i da ne bi uticali na dalji tok istrage. Nezvanično se pominje da su sva trojica mladića bila na poligrafu i da im se priče o nesreći razlikuju. Svima je urađen test na barutne čestice, takozvana parafinska rukavica. Prema poslednjim podacima, Miloš je osumnjičen za ubistvo, a Đurđević i Blagojević za saučesništvo.

Ubistvo u Kaluđerici / Foto: Dimitrije Goll

Marko Jakovljević (16) / Foto: Dimitrije Goll

Vrištao u stanici,  kad su mu  saopštili da  je Marko  preminuo:  Brat Miloš (20)

Vrištao u stanici, kad su mu saopštili da je Marko preminuo: Brat Miloš (20)

„Okrenuo sam se i video
Marka kako ide prema
nama. Uspeo je da kaže:
‘Miloše‘, napravio je
još dva koraka i srušio se.
Krv mu je išla na usta“,
prepričava otac Goran
reči starijeg sina, koji
je zadržan u stanici

Kako saznajemo u MUP-u, Miloš Jakovljević se branio ćutanjem.

Pokrenuta je istragu protiv Miloša Jakovljevića, zbog sumnje da je u ponedeljak oko 21.30 u dvorištu OŠ "Aleksa Šantić" ubio svog brata Marka Jakovljevića (16). Njemu se na teret stavlja krivično delo teško ubistvo.

Blicu je rečeno u Višem javnom sudu da je Blagojeviću određen pritvor, zbog mogućeg uticanja na svedoke ukoliko ostane na slobodi.

Za učestvovanje u izvršenju teškog ubistva osumnjičeni su Blagojević i Đurđević.

Viši sud u Beogradu odredio je pritvor do 30 dana trojici mladića koji se sumnjiče da su umešani u pucnjavu u kojoj je u ponedeljak ubijen Marko Jakovljević.

- Kriminalsitički inspektori su do trenutka privođenja osumnjičenih prikupili materijalne dokaze koji potkrepljuju sumnju da su privedeni počinili krivično delo - saopštila je policija.

- Posle obdukcije znaće se više, ali zasad je poznato da se metak zadržao pored grkljana. Pronađen je pištolj za koji se sumnja da je iz njega ispaljena smrtonosna čaura, i to oružje je na veštačenju, a serijski broj je naknadno brušen. Niko od do sada saslušanih nije priznao da je pucao, a zanimljivo je da se u društvu, kada se to dogodilo, zapravo nalazio i Markov rođeni brat.

Utvrđeno je, takođe, da pucanj nije došao iz automobila kako se prvobitno tvrdilo i da Marko nije ustreljen sa leđa. Nema izlazne rane, što ukazuje da je metak zastao u grlu mladića i izazvao unutrašnje krvarenje - rečeno nam je u policiji.

Ubistvo u Kaluđerici / Foto: Dimitrije Goll

Otac Goran u očaju / Foto: Dimitrije Goll

Ubistvo u Kaluđerici / Foto: Dimitrije Goll

„Marko je bio dečak za primer“: Familija u šoku / Foto: Dimitrije Goll

Sve okolnosti tragičnog događaja se još utvrđuju, a jedna od pretpostavki je da Marko nije namerno upucan. Pištolj kojim je ubijen, policija je pronašla u obližnjoj rečici i verovatno je pripadao nekom od mladića koji su kobne večeri bili u društvu sa njim.

Za Marka u Kaluđerici imaju samo reči hvale. Bio je učenik Hemijske škole na smeru tehničar za industrijsko - farmaceutsku tehnologiju, a san mu je bio da upiše Policijsku akademiju. Kobne večeri su sa njim u društvu bila još dva drugara i dve drugarice. Pominje se i da je u dvorištu škole bila još jedna grupa od dve devojke i tri mladića.

- Nadao sam se da je živ. Bio sam sa njim u kolima Hitne pomoći. Dozivao sam ga, ali nije reagovao. Bio je u nesvesti, a krv mu je išla na usta i nos - teškim glasom pričao je juče Markov otac Goran.

Ubistvo u Kaluđerici / Foto: Dimitrije Goll

Školsko dvorište kao mesto zločina / Foto: Dimitrije Goll

Ubistvo u Kaluđerici / Foto: Dimitrije Goll

Tragovi krvi i juče bili vidljiv i/ Foto: Dimitrije Goll 

- Ne možemo da shvatimo šta se desilo detetu koje nije imalo mrlju u životu. On nije znao ni da se posvađa sa nekim, bio je dobro dete, dobar đak. Bio je sportista i trenirao je bodi-bilding. Te večeri je bio sa drugarima u školskom dvorištu. Pošto uveče nije izlazio, često je sa društvom iz kraja odlazio tamo da igraju fudbal i košarku. Kažu da je, kada je ubijen, pošao sa drugom da isprati dve drugarice do stanice i da je upucan na samoj kapiji školskog dvorišta - objašnjava otac i dodaje da mu je stariji sin Miloš, koji je takođe bio sa Markom, tokom kratkog susreta u policiji, rekao da je bio okrenut leđima i da je čuo pucanj.

- Okrenuo sam se i video Marka kako ide prema nama. Uspeo je da kaže: „Miloše“, napravio je još dva koraka i srušio se. Kada sam mu prišao krv mu je išla na usta - prepričava Goran reči starijeg sina i dodaje da je Miloš počeo da vrišti u policijskoj stanici kada mu je saopštio da je Marko poginuo.

U njihovoj kući juče je vladala mukla tišina, dok majka Maja nije bila u stanju da priča. Marko će sutra u 16 sati biti sahranjen na lokalnom groblju.
Poslednji komentari
  • zatecena Vreme: 23.04.2014 16:34h

    Srbijo,sve vise na USA licis!!!

  • toti Vreme: 24.04.2014 07:09h

    Sumlja se da je iz njega ispaljena smrtonosna caura.Od kada se ispaljuju caure,a ne metkovi iz caura. Strasna tragedija,iskreno saucesce roditeljima.

  • Delija Vreme: 24.04.2014 13:47h

    Da li je ovo moguce ? Zar je doslo takvo vrijeme da brat brata ubije ? Ovo je strasno !!! Ali to je Srbija !Pih ... Iskreno saucesce roditeljima....

  • Kacaa Vreme: 28.04.2014 13:46h

    Auuu,jbt zivoot! Pocivaj u miruu! :(

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP