Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

POSLE 14 GODINA RASVETLJEN ZLOČIN

Zabili starici šrafciger u grudi

Autor: E. Sadiku | 12.06.2015 - 20:30:00h | Komentara: 0

Braća Marko (34) i Milan (41) Jovanović uhapšeni su zbog sumnje da su pre 14 godina tokom razbojništva na Đurđevdan brutalno ubili staricu Živku Lakić (76), koja im nije pružila nikakav otpor, saznaje „Alo!“. Ova dva osumnjičena su uhapsili operativci Drugog odeljenja beogradske Uprave kriminalističke policije koji su primenom najnovije metode rešili krvavi zločin.

Ubice su na prevaru  ušle u zgradu

Ubice su na prevaru ušle u zgradu | Foto: Oliver Bunić

- Oni su glumili sakupljače sekundarnih sirovina, a budući da su romske nacionalnosti, nesrećna Živka je, ništa ne sumnjajući, otvorila vrata od stana u Južnom Bulevaru, tadašnjem Bulevaru Crvene armije. Marko i Milan su je odgurnuli i ušli. Samo nekliko sekundi kasnije, iako im starica nije pružala nikakav otpor, niti je dozivala u pomoć, oni su je ubili tako što su joj šrafciger zabili u grudi. Braća su potom na miru preturila stan iz kojeg su odnela pronađene dragocenosti i novac - kaže sagovornik „Alo!“.


On navodi da su Marko i Milan Živku prvo umotali u jorgane i čaršave i položili u krevet tako umotanu, a potom, kao da se ništa nije dogodilo, za sobom zaključali stan i poneli ključ sa sobom.

- Pošto se starica nije javljala na telefon, njena sestra je došla otključala stan, ali Živku nije našla. Otišla je kod komšinice i pozvala policiju, koja je tek nakon pretresa stana našla nesrećnu ženu na krevetu umotanu u posteljinu i prekrivače - priča izvor „Alo!“ i dodaje:

- Braća su tokom davanja izjave u policiji negirala umešanost u ovaj svirepi zločin, ali nakon što su im predočeni dokazi, pognutih glava su do detalja opisali krvavi pir. Oni su priznali da su taj dan glumili sakupljače starih stvari i iskoristili nepažnju Živke, jer im je otvorila vrata. Rekli su da su ugurali staricu u predsoblje i tu je odmah izboli šrafcigerom.

Prema rečima našeg sagovornika, braća su bez trunke kajanja ili griže savesti prepričavala krvavi zločin, uzgred objšnjavajući kako su ljudi lakoverni jer nepoznatima osobama otvaraju vrata.

- Istraga oko ovog ubistva i dalje traje jer se sumnja da su osumnjičeni imali i saučesnika, za kojim policija traga. Poučeni ranijim iskustvima naših sugrađana, trebalo bi da izvučemo pouke i vrata ne otvaramo nepoznatim osobama, a pogotovo da ih ne puštamo u stan - rekao je on, i dodao da je neko, dok je još umrlica bila na vratima ubijene starice, ponovo obio njen stan.

Braća Marko i Milan Jovanović su uz krivične prijave privedeni na saslušanje Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP