Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

NAJVEĆI SRPSKI MONSTRUMI: NOVICA MIZDRAK

Zabio supruzi ekser u srce!

Autor: D. Ćuruvija | 05.04.2013 - 23:35:00h | Komentara: 0

U trenutku nervnog rastrojstva, Novica Mizdrak (47) ubio je 13. jula 2009. u Batajnici suprugu Jasminku (45), zakucavši joj ekser osamnaesticu čekićem pravo u srce!

Mirno je u kući strave čekao dolazak policije

Mirno je u kući strave čekao dolazak policije | Foto: Novosti

Monstruozan zločin dogodio se u kući u ulici 28. nova u Batajnici, u kojoj je živela četvoročlana porodica Mizdrak, Novica, Jasminka i njihovi sinovi, koji su u vreme ubistva imali 13 i 18 godina. U trenutku ubistva, u kući su bili samo Novica i Jasminka, a posle zločina ubica se mirno predao policiji i izjavio: „Eto, isterao sam demona iz nje“. Zatim je izašao pred kuću, legao na zemlju i stavio ruke na potiljak.


„Skakaću po tebi“

Tokom glavnog pretresa, Jasminkin brat je sudu dostavio cedulju koju je pronašao u kući, a na kojoj je rukom bilo ispisano: “Znaću šta ti činim, skakaću po tebi.” Međutim, sud ovo nije uzeo kao dokaz, jer, kako je rečeno, ne znaju tačno na šta se i na koga se odnosi.

Zločin se dogodio za pet minuta, koliko je mlađi sin, kome je majka pravila tortu za rođendan, bio van kuće. U trenutku ubistva, u kući su bili samo supružnici. Stariji sin bio je kod druga na rođendanu, a mlađeg je majka neposredno pre tragedije poslala u prodavnicu. Novica je prvo fizički nasrnuo na Jasminku i počeo da je davi, a kada se žena onesvestila, uzeo je ekser i čekićem ga zakucao ženi u srce!

Posle zločina, Novica je izašao pred kuću i sačekao mlađeg sina. Zabranio mu je da uđe u kuću i poslao ga da pozove komšiju. Njemu je Mizdrak rekao šta je uradio, a on je pozvao policiju.

Policija  iznosi telo  ubijene  Jasminke

Policija iznosi telo ubijene Jasminke

Prema nezvaničnim informacijama, Novica Mizdrak, koji je izbegao iz iz Benkovca u Hrvatskoj, bio je psihički bolesnik koji je u više navrata lečen u neuropsihijatrijskoj bolnici „Laza Lazarević“ u Beogradu.

Posle zločina  je samo rekao:  „Isterao sam  demona iz nje!”

Posle zločina je samo rekao: „Isterao sam demona iz nje!”


Meštani tog dela Batajnice, u kojem uglavnom žive izbeglice iz Hrvatske, nisu mogli da poveruju da je njihov komšija izvršio takav zločin.
- Ne mogu da verujem šta se dogodilo. Novica je uvek bio povučen, ali nije bio agresivan i niko od nas komšija nije nikada čuo od Jasminke da je tuče ili maltretira. Možda je ona krila šta se dešava u kući. Novica je dobar stolar. Čak je patentirao i neke alate za stolariju, a Jasminka je ćutala i radila - rekao je posle zločina jedan od komšija.
Novičin komšija je ispričao i da je video Jasminku kada se sa mlađim sinom vratila kući neposredno pre ubistva.

- Video sam kada su se ona i sin vratili kući. Ona ga je poslala u prodavnicu. Kada se mali vratio iz prodavnice, Novica je stajao ispred vrata i nije mu dozvolio da uđe u kuću. Rekao mu je da ode kod komšije i pozove ga i da ostane u komšijinoj kući. Kada je komšija došao, Novica mu je ispričao šta je uradio i rekao mu da pozove policiju. Sačekao je patrolu na tremu ispred kuće, a kada su policajci stigli, legao je ispred njih na zemlju. Legao je na stomak, a ruke je stavio iznad glave. Tako se predao - ispričao je komšija porodice Mizdrak.

Mizdrak je 13. jula 2009. u Batajnici najpre  davio suprugu Jasminku (45), a onda joj  čekićem zakucao esker osamnaesticu

Mizdrak je 13. jula 2009. u Batajnici najpre davio suprugu Jasminku (45), a onda joj čekićem zakucao esker osamnaesticu


Mizdrak je na saslušanju pred istražnim sudijom priznao ubistvo supruge i detaljno opisao kako se i pod kojim okolnostima dogodio zločin. Viši sud je pre tri godine Novici Mizdraku izrekao meru obaveznog lečenja u psihijatrijskoj ustanovi. U Višem sudu u Beogradu, Mizdrak nije sudiji Tatjani Sretenović govorio o zločinu. Održano je samo jedno suđenje, na kojem se pojavio samo Jasminkin brat, koji je i potpisao saglasnost da ubica njegove sestre ide na lečenje, pošto niko od rodbine okrivljenog nije dolazio na suđenje. O Novičinim sinovima brigu je preuzela porodica ubijene Jasminke.
Nastaviće se...

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP