Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

ISPOVEST TROJE LAKŠE POVREĐENIH RADNIKA U FABRICI „TIGAR TAJERS“

Začuo se veliki prasak, a onda je užarena prašina krenula na nas!

Autor: E. A. | 25.04.2015 - 07:00:00h | Komentara: 0

Trojica radnika koja su povređena u pogonu „Tigar tajersa“ u Pirotu - Miodrag Panić, Dejan Mladenović i Dragan Sokolović, juče su avionom prebačena na dalje lečenje u Nemačku. Ostala trojica sa lakšim povredama primljena su na hirurško odeljenje Opšte bolnice u Pirotu i njihovo zdravstveno stanje je, prema rečima lekara, stabilno.

Oporavlja se:  Saša Veljković

Oporavlja se: Saša Veljković

Šestorica radnika povređena su u četvrtak u pogonu „Valjare“ ove fabrike u Pirotu, kada je posle kratkog nestanka struje i varničenja došlo do strujnog udara. Boban Blagojević, koji u „Tigar Tajersu“ radi 13 godina i koji je lakše povređen, kaže za „Alo!“ da se odjednom desio veliki prasak, nakon čega ih je sve zahvatila vatra iz ormana.


Uviđaj u toku


- Uviđaj inspektora rada još je u toku. Inspektori su obavili razgovor sa povređenima i očevicima, uzeta je i odgovarajuća dokumentacija iz fabrike. Kompletne rezultate našeg rada imaćemo naredne nedelje - kaže načelnik Odeljenja inspekcije rada Aleksandar Popović.

- Sećam se da sam video električara kada je pošao prema startnoj sobi. Rekao je da ima kvar i krenuo sam za njim da vidim o čemu je reč. Počeo je da ispituje šta treba i odjednom se desio veliki prasak, a vatra iz ormana zahvatila je sve nas. One koji su bili bliže ormaru vatra je zahvatila više, a nas koji smo bili iza njih manje - priča Boban.

Saša Veljković, koji godinu i po dana radi na poslovima elektroodržavanja, i Nebojša Jovanović, koji radi u „Tigar Tajersu“ 14 meseci, kažu da im nije baš jasno šta se desilo.

- Bila je vatra. Stekao sam utisak da je to užarena prašina. Kad sam se okrenuo, video sam kolege koje leže, udar ih je najverovatnije oborio. Sa kolegom smo istrčali da uzmemo aparat za gašenje i da im pomognemo. Počeli su da izlaze jedan po jedan i kolega Saša je jednog od njih počeo da gasi. Brzo nam je pružena pomoć - kaže Nebojša.

Trojica teško povređenih poslata u Nemačku

Direktor Opšte bolnice Pirot dr Goran Petrović kaže da su trojica teže povređenih radnika prebačena avionima iz Niša u Univerzitetsku kliniku u Nemačku.
- Postoje problemi koji će tek da se razvijaju, s obzirom na prirodu povreda i bolesti, a od opekotina problemi nastaju naknadno. Nemačka klinika je bolje opremljena i bolje organizovana za takve situacije. Nadamo se da će se oni živi i zdravi vratiti svojim porodicama - kaže Petrović.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP