Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

SVIREPO UBISTVO USRED NIŠKOG ZATVORA

Zadavio bivšu ženu u zatvorskoj „ljubavnoj sobi“!

Autor: Branko Janačković | 23.08.2014 - 14:09:00h | Komentara: 4

Ivan Milovanović (35) ubio je juče oko 12.30 bivšu suprugu Bojanu Bačević (27) usred niškog zatvora!

ubistvo u ztvoru

Bojana htela da odvede dete u Nemačku

Zločin se desio kada je Bojana došla da poseti Milovanovića. On ju je zadavio golim rukama dok su se nalazili u takozvanoj ljubavnoj sobi, odnosno prostoriji u kojoj osuđenici imaju prava da bez nadzora stražara budu sa suprugama ili devojkama. Lekari Hitne pomoći dugo su pokušavali da reanimiraju nesrećnu ženu, ali su u 13.30 mogli samo da konstatuju smrt. Milovanović je istražiteljima ispričao da je zločin počinio jer je Bojana htela da odvede dete u Nemačku.


- Rekla mi je to prilikom posete, kao i da ga neću više videti. To me je pogodilo. Izgubio sam se i počeo da je stežem za vrat - ispričao je osumnjičeni za ubistvo Ivan Milovanović istražiteljima.


On je imao pravo da sa bivšom ženom provede dva časa u tim prostorijama, u kojima po zakonu stražari nemaju prava da budu prisutni. Pravilo je takvo da ako osuđenik završi posetu ranije pritisne taster kojim obaveštava stražu. Ako ne pritisne taster posle dva časa, straža ulazi u te prostorije.


- Budući da Milovanović nije pritisnuo taster, po isteku dva sata straža je ušla u sobu i zatekla stravičan prizor. Žena je nepomično ležala na podu, a on je stajao kraj njenog tela - kaže izvor blizak istrazi.


Milovanović je izdržavao kaznu zatvora od tri godine i deset meseci zbog posedovanja i prodaje droge. Kakva se drama odigravala u prostoriji namenjenoj razmenjivanju nežnosti između osuđenika i njihovih žena, niko nije mogao da nasluti. Par koji se nalazio u susednoj „ljubavnoj sobi“ izjavio je da ništa nije čuo.


- Najverovatnije je do svađe došlo zbog priče o starateljstvu nad detetom. Oni su razvedeni i imaju osmogodišnju ćerku, koja živi sa Milovanovićevom majkom. Navodno mu je ona predočila da želi da uzme dete, zbog čega je došlo do svađe, tokom koje ju je zadavio rukama. On je dva puta veći od nje, tako da nesrećna žena nije imala šansu da se odbrani. Lekari Hitne pomoći pokušavali su da je reanimiraju. Davali su joj adernalin i elektrošokove, ali je preminula posle jednog sata - kaže naš sagovornik i dodaje da je Bojana dosad sedam puta bila u poseti Milovanoviću.


Milovanović ima bogat kriminalni dosije. On je na poslednju zatvorsku kaznu zbog droge osuđen 23. oktobra 2012. godine, a presuda je potvrđena u Apelacionom sudu 26. juna 2013. Osuđivan je kao maloletnik na godinu i po, a kasnije zbog razbojništva na još 18 meseci zatvora, kao i na tri meseca zbog krađe.
 

Sestra ubijene: On je psihopata, stalno se iživljavao nad njom

Bobana Radić

Bobana Radić | Foto: K. Kamenov

Bobana Radić, sestra bliznakinja ubijene Bojane Bačević, kaže da je Milovanović psihopata i da je stalno pričao da ne može da živi bez Bojane i stalno ju je maltretitrao, zbog čega su se i razveli.

- Ivan je nju neprekidno maltretirao od kada je u njegov život ušla droga. Tukao ju je, lomio joj zube. Jednom je gađao sekirom... Bili su u braku nekoliko godina. Bojana je imala samo 18 godina kada su se uzeli. Razveli su se pre godinu dana jer nije mogla da izdrži njegovo iživljavanje. Poslednji put, kada je i uhapšen, vezao ju je za stolicu i tukao, pretio joj je da će je razneti bombom. Kada je ušao da se istušira, uspela je da se oslobodi i pozove policiju, koja ga je uhapsila - ispričala je Bobana.
Ona veruje da je najverovatniji razlog svađe bila njegova patološka ljubomora.
Bobana je dan uoči ubistva dobila pismo od bivšeg muža svoje sestre u kojem joj se na četiri strane poveriio da se smirio i da bi trebalo da utiče na sestru da ne prestaje da ga posećuje u zatvoru.
- Pored ostalog je napisao i da neće da je ubije. “Da sam hteo da je ubijem, mogao sam prilikom posete, ali ja to neću jer je našoj ćerkici potrebna majka”. Ne znam zašto je meni poslao to pismo. Kada sam rekli sestri, ona je samo odmahnula rukom i rekla: “Baš me briga, ne zanima me, uništio mi je život” - seća se Bobana.
Ona nije znala da će Bojana ipak da ode kod Ivana u posetu.
- Juče smo se čule, ništa mi nije rekla. Ona je bila emotivna, pa ga je zato i posećivala. Radila je u gerontološkom centru kao servirka, ali mu je mesečno davala 3.000-4.000 dinara. Išla je u posete i nosila mu novac da ima dok je u zatvoru - kaže Bobana.

Poslednji komentari
  • goca Vreme: 23.08.2014 15:06h

    strašno.strašnije ne moze biti.sad dete ostaje bez oba roditelja.šta reći detetu kad traži majku?on ni jednog trenutka nije mislio o detetu-psihopata.

  • deyo Vreme: 23.08.2014 15:34h

    Ovde nesto nije cisto,tukao je i maltretirao a ona ide njemu u "takvu"posetu...

  • Jasna Vreme: 23.08.2014 16:16h

    Zanima me da li zaista i zasto BIVSE suprbuge imaju pravo na ljubavnu sobu. Ako je neko bivsi zna se da konflikti postoje.

  • Stanko Vreme: 24.08.2014 02:19h

    Problem je u startu.Znam oosobe,to jest znao.Ona je sa Kosova ,a on sa periferije Nisa (Komren),gde vlada kriminal.NESPOJIVO

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP