Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

SVIREPO UBISTVO U BLAČKOM SELU MUZEĆE

Zadavio prijatelja zbog rakije

Autor: Lj. Mitić - B. Janačković | 08.04.2014 - 07:02:00h | Komentara: 0

Darko Todorović (43) iz sela Miljkovac kod Niša golim rukama je u subotu uveče zadavio svog komšiju i do tada dobrog prijatelja Radoja Tanaskovića (55) iz sela Muzaće kod Blaca.

Priznao ubistvo:  Darko Todorović

Priznao ubistvo: Darko Todorović

Nesrećni Radoje je pronađen u porodičnoj kući na krevetu, a telo je poslato na obdukciju, dok je Darko u nedelju veče uhapšen u Nišu. Ubica je posle svirepog zločina krenuo ka Nišu, gde je imao iznajmljeni stan, a zločin je prijavio odmah po izlasku iz sela, i to tako što je pozvao svog brata Žarka i ispričao mu šta je uradio.


- Prvo mu nisam poverovao jer sam znao da je pijan. Sa pokojnim Radojem je bio nerazdvojan, više je voleo njega od cele familije u selu. I Radoje bi ponekad otišao kod njega u Niš, gde je Darko iznajmio stan. Nikome nije jasno zašto je to uradio – priča ubicin brat Žarko. On ističe da posle prvog bratovljevog poziva nije reagovao, ali kada ga je posle pozvala komšinica, a onda i tetka iz Beograda da mu kažu da je i njih zvao Darko, počeo je da sumnja. Okrenuo sam fiksni broj telefona Radoja, ali se niko nije javljao. Mislio sam da su pijani i da su možda smislili neku šalu. Nisam ni pretpostavio da će ga moj brat ubiti jer su ceo dan pili zajedno – priča čovek koji je i sam pre ubistva bio sa njima.

Više je voleo Radoja od cele familije:  Brat i snaja ubice

Više je voleo Radoja od cele familije: Brat i snaja ubice


– Predveče, svratio sam kod Radoja. I ja sam popio nekoliko rakija. Posle sam otišao kući, a Darko i Radoje su ostali pijani, ali u dobrom raspoloženju – priča brat ubice. Darko se, kaže, čak osam puta lečio od alkohola, ali se nikada nije izlečio. Veče pre tragičnog slučaja posvađao se i sa ocem i bratom. „Rekli smo mu da se smiri i da je bolje da ne dolazi, ako misli da se svađa. On je otišao kod Radoja i gotovo čitav dan su pili, na kraju eto šta se desilo“, priča Žarko.

Mesto zločina

Mesto zločina

Komšije nesrećnog Radoja opisuju kao mirnog i skromnog čoveka. I on je, kažu, voleo da posegne za čašicom, ali nije bio sklon nasilju i svađi. Živeo je sam. Imao je neuspešan brak, iz kog ima dvoje dece koja su, pošto ga je žena ostavila pre petnaestak godina, prebačena u Dom za mentalno zaostalu decu u Nišu. Meštani kažu da je pre nekoliko godina Radojev sin pao sa balkona terase u domu i nastradao, dok je ćerka koja ima dvadesetak godina nastavila da živi u domu, i poslednjih godina povremeno je vikendom posećivala oca.

Ubijeni je bio  miran i skroman

Ubijeni je bio miran i skroman

„Kod mene je došao Darkov otac Mihajlo i rekao mi da pozovem policiju, a onda ispričao šta se desilo. Ubrzo je policija došla i u kući pronašla nepomično telo Radoja kako leži na krevetu“, priča komšija i dalji rođak Živorad Tanasković, koji je ubistvo i prijavio policiji. „Osumnjičeni je posle hapšenja priznao da je 5. aprila oko 20 sati ubio Tanaskovića jer mu nije dao rakiju da pije, kaže za naš list izvor blizak istrazi. Darku je sudija odredio pritvor do 30 dana.

Osam puta se lečio od alkoholizma


Direktorka bolnice u Gornjoj Toponici dr Albina Stanojević kaže da je Todorović bio hronični alkoholičar koji je čak osam buta bio na lečenju u ovoj zdravstvenoj ustanovi, gde ga je najčešće dovodila policija. „Poslednji put je bio na lečenju 2012. i da tada se nije pojavljivao, a trebalo je. Uglavnom ga je dovodila policija jer je verovatno postajao nasilan“, kaže dr Stanojević. Ona navodi da Todorović nije bio psihički bolestan, ali je bio ograničene inteligencije.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP