Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

ČEDOMORSTVO!?

Zakopala unuče u avliji!

Autor: J. Petrović - P. Vujanac | 23.10.2012 - 23:58:00h | Komentara: 0

Valjevska policija ispituje da li je Dušica L. I. (31) iz sela Miličinici kod Valjeva nakon porođaja ugušila svoju bebu ili je ona već rođena mrtva s obzirom na to da je porođaj bio u sedmom mesecu trudnoće, saznaje “Alo!”. Njena majka je zakopala novorođenče u dvorištu seoskog domaćinstva ispod magaze kod štale.

Dušica se porodila uz majku, koja je dete sahranila ispod pomoćnog objekta u dvorištu

Dušica se porodila uz majku, koja je dete sahranila ispod pomoćnog objekta u dvorištu

Nema krivične odgovornosti

Kako “Alo!” saznaje, Dušica se posle saslušanja u policiji i kod istražnog sudije nalazi u svojoj kući u selu Miličinici kod Valjeva. Živi sa svojom majkom.
- Još nema dokaza da je izvršila čedomorstvo. Ona tvrdi da je dete rođeno mrtvo i za sada nema drugih dokaza. Njenu priču podržala je i majka. Istraga se nastavlja - objašnjava naš sagovornik iz policije.

Policija u Valjevu dobila je prijavu 9. oktobra ove godine od komšija nesrećne žene, koje su rekle da im je komšinica bila trudna, a da sada nema ni trudnički stomak niti negde viđaju bebu. Inspektori su odmah saslušali majku koja je rekla da je rodila mrtvu bebu.


- Ona je objasnila da je bila u sedmom mesecu trudnoće i da je pre nekoliko dana dobila bolove nalik porođajnim. S obzirom na to da se sve tako brzo dogodilo, odlučila je da se porodi u svojoj kući. Pored nje je bila njena majka. Dušica je rekla da devojčica nije davala znake života i da je rođena mrtva. Nedonošče je njena majka odnela i zakopala ispod magaze u blizini štale - objašnjava naš sagovornik iz policije.

Kako “Alo!” saznaje, policija je zatim Dušicu zajedno sa majkom odvela do mesta gde je zakopano nedonošče. Kada je iskopan, leš je već bio u fazi raspadanja. Odmah je odrađena obdukcija, koja nažalost ništa nije mogla da pokaže. Na leš su uticali spoljašnji faktori, tako da obducent nije mogao da utvrdi da li su detetu radila pluća kada se rodilo ili je ugušeno.

Obdukcijom nije moglo da se dokaže da li je dete ugušeno

Obdukcijom nije moglo da se dokaže da li je dete ugušeno | Foto: Dalibor Danilović

Istražni sudija Višeg suda saslušao je ženu koja je, kako nezvanično saznajemo, ispričala da je u sedmom mesecu trudnoće rodila mrtvorođenče da bi ga potom potom predala svojoj majci, koja ga je zakopala u blizini njihove štale. Ona na saslušanju nije želela da otkrije identitet detetovog oca. Viši sud u Valjevu je naredio dodatne istražne radnje u cilju rasvetljavanja ovog slučaja.

Ovaj slučaj potresao je i žitelje malog sela Miličinci kod Valjeva. Međutim, niko od Dušičinih komšija nije želeo da govori o tome šta se dogodilo sa bebom koju je ona rodila. Znaju je kao ženu koja je imala slobodna shvatanja u životu.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP