Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

NESREĆA SE MOGLA IZBEĆI

Zakopan sam se molio za spas duše!

Autor: A. D. | 13.03.2013 - 08:02:00h | Komentara: 2

Branko Obadić (61), koji je preživeo obrušavanje zemlje na gradilištu u zemunskom naselju Kalvarija kada su poginula četiri radnika, rekao je juče na suđenju u Višem sudu da je tragedija mogla da bude izbegnuta da su radovi bili prekinuti posle prvih odrona zemlje.

Izvlačenje  stradalih  ispod odrona

Izvlačenje stradalih ispod odrona | Foto: Masanori Jošida

Obadić, koji je posle nesreće ostao invalid, rekao je da je samo nedelju dana pre tragedije, 29. septembra 2011. godine, dva puta došlo do odrona i da su o tome bili obavešteni rukovodioci gradilišta.


“Nesreća se dogodila u deliću sekunde. Nisam mogao da se pokrenem, ali sam bio svestan da me je zemlja zakopala. Počeo sam se de molim bogu za spas duše i moje porodice. Od tada svakog dana razmišljam da li je to moralo da se desi. Neka to utvrde istražni organi, ali mislim da se nesreća mogla izbeći”, rekao je Obadić, pravnik po struci koji je na kobnom gradilištu radio, kako je kazao, za dnevnicu od 1.200 dinara, na crno.
Poslednji komentari
  • Kurcanja Vreme: 13.03.2013 08:41h

    U Novom Knezevcu , gde je Brane Obadic do dolaska DOS-a na vlast bio direktor ,,Ugoproma,, jedini je on , od tridesetak direktora , u to vreme bio uz DOS. Ubrzo po dolasku DOS-a na vlast , ,,kameleoni ,, su se ,,presvukli,, nebi li zadrzali svoje pozicije . Nije od tada proslo mnogo godina , diplpmirani pravnik Brane Obadic je ostao bez posla . I stamu je ostalo , da po Novom Knezevcu kopa kanale i fizikalise neprijavljen po raznim gradilistima kako bi iskolovao svoje dvoje cectitiedece . I dok se on bori za prazvdu , zaboravljen od svih , kameleoni sefuju i vode novoknezevacku privredu i preduzeca .

  • Goca Vreme: 14.03.2013 08:56h

    Žalosno je ovo što se dogodilo čoveku, bez obzira da li je bio za DOS ili protiv DOS-a! Pošteno zarađuje za život, a zablude u vezi sa politikom - plaćamo svi. Nije on kriv što je neko "kameleon" - svi znamo da politika najviše voli i računa na "kameleone", dok iskrene ljude samo - zloupotrebi i odbaci!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP