Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

MAKSIMALNA KAZNA

Žandarm osuđen na 40 godina robije za svirepo ubistvo!

Autor: N. B. - D. Ć. | 13.03.2014 - 14:41:00h | Komentara: 0

Žandarm Aleksandar Krstić (34) zvani Acko osuđen je danas na 40 godina zatvora zbog ubistva i spaljivanja dvojice Jagodinaca, Srđana Tomića (28) i Aleksandra Nedeljkovića, (29) 14. jula 2013. godine.

Srpski Boni i Klajd:  Aleksandar Krstić i  Ivana Radivojević

Srpski Boni i Klajd: Aleksandar Krstić i Ivana Radivojević

Njegov pomagač Goran Dabić (23) iz Kragujevca dobio je 7 godina i 10 meseci, a Krstićeva supruga Ivana Radivojević (28) iz Beloševca je osuđena na dve I po godine i njoj je sud u Kraljevu ukinuo pritvor do pravosnažnosti odluke. Sudija Miroljub Vujović rekao je da u slučaju Aleksandra Krstića nije bilo ništa sporno, jer je on priznao učinjena dela i da ništa manje od maksimalne kazne od 40 godina zatvora i nije moglo biti izrečeno. Sudija je rekao da nije dokazano da su Dabić i Radivojevićeva učinili teško ubistvo, jer su sve rađene bile nakon toga.

Srđan Tomić i Aleksandar Nedeljković

Srđan Tomić i Aleksandar Nedeljković

- Dabić je pomagao posle ubistva da se sakriju i unište tragovi - dodao je sudija.

Ubistvo zbog duga

Tužilac je u završnoj reči rekla da su Krstić i Nedeljković imali sačinjen ugovor na 5.500 evra, ali da je Krstić pozajmljivao i još manjih suma za koje nisu postojali ugovori, pa je ukupan dug dostigao 8.000 evra. Radulović se osvrnula i na odbranu Krstića koja smatra da je on pozajmio samo 1.000 evra, a da je ostatak bila kamata.
- To je bio pokušaj Krstića da Nedeljkovića predstavi kao zelenaša. Dabić i Radivojevićeva su bili upoznati sa svim detaljima.

On je dodao da Ivanu Radivojević sud nije mogao da proglasi krivom, kao kod Dabića, iako je slično delo u pitanju jer prema zakonu, za to delo, jedan broj srodnika počinioca može da dobije maksimalno tri godine zatvora.

On je 14. jula prošle godine u večernjim satima, najpre iz službenog pištolja ubio Aleksandra Nedeljkovića (29), a zatim i njegovog prijatelja Srđana Tomića (28), vozača "audija TT" u kojem su sva trojica sedeli. Prema izveštaju obducenta iz gradske kapele u Jagodini, Nedeljković je usmrćen jednim hicem, koji mu je prošao kroz glavu i izašao kroz levo uho, a Tomić sa dva metka u potiljak.

- Dok smo se vozili ka brdima iznad Kraljeva, Sale se okrenuo prema meni besan jer je primetio da nema automobila koji sam mu obećao. Malo smo se raspravljali i onda sam ga upucao. U cevi je već bio metak. Morao sam posle da ubijem i Srđana - rekao je Krstić inspektorima u Kraljevu

On je rekao da je posle ubistva tela morao prvo da stavi na zemlju, a zatim da pomeri sedišta jer je automobil imao samo dvoja vrata. Automobil u kojem su bili mrtvi mladići potom je vozio više od 40 kilometara, do svoje kuće.
Tamo je uzeo benzin, krpu i ćebe, a onda, kako kaže, nastavio put ka Jagodini. Kada je stigao do sela Ratkovac, nadomak Jagodine, Krstić je već bio sav krvav jer je sedeo na vozačevom sedištu, na kojem je prethodno ubio Tomića.
Žandarm je tada rekao da je tela polio benzinom, da je zatim uzeo i zapalio prethodno natoljenu krpu i kada je sve počelo da bukti, sa sebe je skinuo krvavu garderobu i bacio je u plamen.
"Nisam više mogao da izdržim Aleksandrovu torturu. On se bavio zelenašenjem. Ubio sam ga hicima iz pištolja. Ja sam sedeo na zadnjem sedištu, a oni napred. Namerno sam im rekao da me voze u Kraljevo, u brda, gde sam ih i ubio. Morao sam i Srđana. On je bio kolateralna šteta", ovo je u policiji odmah nakon hapšenja ispričao uhapšeni žandarm navodeći razloge svirepog ubistva", rekao je letos u policji Krstić.

Krstić je ispričao da je od Nedeljkovića pozajmio oko 1.000 evra, ali je, kako tvrdi, problem nastao prilikom vraćanja novca jer je ubijeni mladić navodno tražio mnogo više od pozajmljene svote.

Krstić je rodom iz Đakovice. Radio je jedno vreme u beogradskom odredu Žandarmerije, a onda je na lični zahtev prebačen u kraljevački kako bi lakše putovao na posao. Bio je u četi opšte namene i straže.

Aleksandar Krstić

Aleksandar Krstić | Foto: Nenad Božović

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP