Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

PRITVOR DO 30 DANA

Žandarm pljačkao poštu zbog dugova

Autor: novosti.rs | 15.01.2015 - 10:15:00h | Komentara: 0

Pripadniku novosadskog odreda Žandarmerije Saši Mijalkovu (46), u sredu posle saslušanja u Osnovnom sudu u Bačkoj Palanci, sudija za prethodni postupak je odredio pritvor do 30 dana. On se sumnjiči da je u utorak oko podne, maskiran fantomkom i naoružan, opljačkao poštu u tom gradu.

pokrivalice

Ilustracija | Foto: Andrej Isaković

 
Od radnika na šalteru pošte je oteo 350.000 dinara, ali sa plenom nije uspeo da pobegne, jer su ga brzo savladali radnik obezbeđenja i građani koji su se u tom trenutku zatekli u pošti, među kojima je bio i penzionisani radnik MUP.
Vest o (ne)delu koje se pripisuje žandarmu, izazvala je ozlojeđenost među njegovim kolegama, ističući da su takvi među njihovim redovima sramota za profesiju i da im nije mesto u službi. O razlozima zbog kojih se odlučio na pljačku zasad niko ne želi zvanično da govori, ali se pretpostavlja da se na ovaj potez odlučio zbog dugova u koje je zapao.

Pljačkaš Napadač Čovek sa pištoljem | Foto: Profimedia

Pljačkaš sa značkom | Foto: Profimedia

Za Mijalkova, šefa tima u Trećoj četi novosadskog odreda Žandarmerije pojedini kažu da je bio problematičan, zbog čega je protiv njega napisano nekoliko prijava. Pojedini, međutim, kažu da im nije poznato da je pravio probleme. Ništa manje nisu bili iznenađeni ni Bačkopalančani, posebno Boško Vuković, komunalni radnik u Mesnoj zajednici, koji se goloruk suprotstavio žandarmu naoružanom pištoljem CZ 99 milimetara, i skinuo mu fantomku sa glave. U rvanju sa pljačkašem, Vuković je lakše povređen.
Vuković je, saznajemo, u poštu uleteo na sporedni ulaz i ugledao maskiranog pljačkaša sa pištoljem dok je poštanska službenica u torbu stavljala novac. Pljačkaš nije primetio Vukovića koji mu je prišao s leđa, i skinuo mu fantomku.
Policajac u penziji Dragan Grubor je bio zajedno sa Vukovićem u trenutku kada je u lokal u kom su bili utrčao poštar, i rekao da naoružan muškarac pljačka poštu. Grubor je krenuo na glavni ulaz pošte u Ulici kralja Petra Prvog da pomogne Vukoviću, i odmah je pozvao kolege policajce.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP