Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

BRANKO KRGA O PREDLOGU DA SVEDOČI

Žao mi je što su vojnici ubijeni!

Autor: Milan Dudvarski | 15.10.2014 - 07:06:00h | Komentara: 1

Bivši načelnik Generalštaba Branko Krga, koji bi trebalo prema tvrdnjama advokata porodica ubijenih gardista na Topčideru pre 10 godina da bude ključan svedok u tom slučaju, kaže da je iznenađen tom izjavom budući da on nema nikakva saznanja u vezi sa tim ubistvom.

Sigurno da ne bih čekao 10  godina da ispričam nešto važno u vezi sa ubistvom tih  vojnika: Branko Krga

Sigurno da ne bih čekao 10 godina da ispričam nešto važno u vezi sa ubistvom tih vojnika: Branko Krga | Foto: Goran Srdanov

- Tog dana sam bio u Nemačkoj, zato mi je čudno što sam ja prozvan kao ključni svedok. Pri tom, istragu nije radila vojska, već je to uradio istražni sudija tada u sastavu Ministarstva odbrane. A što je najbitnije, sigurno da ne bih čekao 10 godina da ispričam nešto važno u vezi sa ubistvom tih vojnika. Da sam bilo šta znao tada, odmah bih rekao - rekao je Krga za „Alo!“.

Dragan Jakovljević i Dražen Milovanović

Dragan Jakovljević i Dražen Milovanović

 
Penzionisani general je istakao da je vojska pružila istražnim organima sve što je bilo potrebno i sve što su oni tražili, kao i da on može samo po komandnoj odgovornosti da bude svedok.

- Naravno da ću se odazvati eventualnom pozivu tužilaštva, ali ja nemam ništa bitno da kažem. Meni je iskreno žao što se ta tragedija dogodila i zaista bih voleo da se to ubistvo reši - naveo je naš sagovornik.

Olgica Batić, advokat porodica poginulih gardista u kasarni „Karaš“, navela je, sa druge strane, da je Ratko Mladić u zapisniku o saslušanju gotovo uputio porodicu, advokate i javnost da je Branko Krga taj koji ima informacije, između ostalog, i infromacije o ubistvu gardista.

Petar Milovanović

Petar Milovanović | Foto: Nebojša Marković


- U Hagu je prilikom saslušanja Mladić izjavio da je Krga osoba koja bi mogla da zna šta se dogodilo gardistima. Ne možemo ništa da prejuduciramo i da tvrdimo da je Krga ključni svedok za ubistvo gardista. Mi nismo krili identitet ključnog svedoka. Rekli smo da nećemo reći ko je dok formalno ne predamo predlog tužilaštvu za preduzimanje dokaznih radnji - rekla je ona.
Podsetimo, dvojica gardista, Dražen Milovanović i Dragan Jakovljević, stradali su u kasarni na Topčideru 5. oktobra 2004. godine.

Biljana  Milovanović

Biljana Milovanović | Foto: Nebojša Marković

Majka gardiste: Krga je plakao kao da je izgubio sina

Biljana Milovanović i Milomir Milovanović, majka i brat ubijeng gardiste Dražena, kažu da ne veruju da penzionisani general Branko Krga ne zna ništa.
- Prilikom uviđaja i identifikacije tela Dražena, Krga je plakao kao kiša, kao da je on izgubio rođenog, a ne mi. Stalno je ponavljao da ne zna ništa. Takođe mu ne verujemo, jer je Vojska prvo tvrdila da je samoubistvo i ubistvo, a posle su zastrašivali svedoke, pa su na kraju ispostavilo da ništa nije tačno i da se radi o ubistvu - naveli su Biljana i Milomir.
Takođe su dodali da su bili na sastanku sa ministrom pravde Nikolom Selakovićem, koji im je rekao da će ceo slučaj biti ispitan otpočetka.
- Rekao nam je da ako su Ćuruvijine (novinar ubijen 1999.) ubice pronađene, biće i ubice gardista. Rekao je da će svi svedoci biti ponovo ispitani - rekli su oni.

Poslednji komentari
  • bube Vreme: 15.10.2014 10:23h

    Da Vam je zao, Vi bi resili ovaj strasni slucaj.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP