Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

HRABRI KOMŠIJA MILAN DOBRIĆ (35) SPASAO KOMŠINICU KOJA JE GORELA

Zapalio ženu jer ga je ostavila!

Autor: Enis Sadiku | 19.01.2015 - 07:00:00h | Komentara: 1

„U pomoć! Gorim, gorim!“, bile su reči komšinice Svjetlane Urošević (44), kojoj su leđa, glava i grudi bile u plamenu. Odmah sam pritrčao i počeo najpre rukama da gasim plamen. Međutim, kako bih šakom poklopio plamen, on se prenosio na moju ruku i tad mi je postalo jasno da je natopljena nečim.

Milan Dobrić

Milan Dobrić | Foto: Dimitrije Goll

Otrčao sam po lavor s vodom, kojom sam je polio, usput alarmirajući ostale komšije. Za kratko vreme, njen stan je goreo, a ceo hodnik se ispunio dimom. Vikao sam „požar, pomagajte“, a komšije su odmah reagovale i neko mi je dodao lavor s vodom. Dok sam pokušavao da uđem u komšinicin stan, sapleo sam se, ali vodu nisam prosuo. Pao sam pored nje, a onda ugasio vatru na njenim leđima“, ispričao je za „Alo!“ Milan Dobrić (35), koji je spasao komšinicu koju je muž polio razređivačem i zapalio je.

Reporter „Alo!“  ispred stana

Reporter „Alo!“ ispred stana | Foto: Dimitrije Goll


Naime, Svjetlanu je njen bivši suprug Radan Urošević (50) pokušao da ubije polivši je razređivačem, posle čega ju je zapalio. Drama se dešavala u ulici Svetog Serafima Sarovskog broj 3 u Batajnici, a žena je zadobila opekotine na 50 odsto tela i pošto je zbrinuta u Urgentnom centru, hitno je prebačena u Institut za opekotine u Zvečanskoj ulici u Beogradu. Njeno stanje je teško i lekari sve čine kako bi joj pomogli. Sat kasnije, policajci su Radana pronašli u njegovoj kući u Batajnici kako mirno ispija rakiju. Nakon hapšenja, dežurni istražni tužilac je protiv njega podneo krivičnu prijavu za teško ubistvo u pokušaju.

Kako saznajemo, do napada na Svjetlanu je došlo kada je njen biši suprug počeo da lupa na vrata stana na drugom spratu, koji je ona iznajmila pre oko tri meseca. Sumnja se da je Radan ženu polio razređivačem, a potom je zapalio i pobegao. Dok je nesrećna žena gorela, reagovao je Milan Dobrić, koji je čuvši buku sišao s četvrtog sprata. Ugledavši komšinicu u plamenu, odmah je počeo da joj pomaže.

Stan u kojem je  Radan zapalio bivšu ženu

Stan u kojem je Radan zapalio bivšu ženu | Foto: Dimitrije Goll


- Dok sam gasio plamen koji je zahvatio komšinicu, iz stana je počeo da kulja gust, crni dim. Znam samo da sam ugasio vatru i da sam joj izvukao jezik, ali da sam tada klonuo jer vazduha nije bilo. Izašao sam iz njenog stana i otišao na prozor kod komšije da udahnem. Dok smo komšinicu izvlačili iz stana, stigli u vatrogasci i Hitna pomoć. Čuo sam da je komšinica njima rekla da se radi o njenom bivšem mužu. Znam samo da taj prizor neću zaboraviti. Žena koja viče “gorim!” a plamen joj se širi sa glave, leđa, grudi. Krivo mi je što nisam sišao minut ranije. Siguran sam da tada do ovoga ne bi došlo. Pored želje da se komšinica što pre oporavi, voleo bih da mi neko dozvoli da vidim tog čoveka kako bih ga pljunuo u lice. On, bre, nije svestan šta je uradio. U stanu pored živi troje dece, a u stanu ispod dvoje, o njima nije razmišljao - uz uzdah konstatuje Milan Dobrić.
Poslednji komentari
  • Ana Vreme: 19.01.2015 12:06h

    Seckati ga na trgu je jedino adekvatno za ovo zlo!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP