Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

EKSPLOZIJA U BAČKOJ TOPOLI

Zapaljen auto ćerke svedoka protiv Šarića

Autor: Milan Dudvarski | 03.07.2014 - 07:02:00h | Komentara: 2

Mariji Jerković Vekić, ćerki Mileta Jerkovića, koji ima policijsku zaštitu jer je svedok u postupku protiv vođe narko-klana Darka Šarića, nepoznate osobe su zapalile “golf 6“ ispred zgrade u Bačkoj Topoli.

Automobil bio parkiran ispred zgrade: Marija

Automobil bio parkiran ispred zgrade: Marija

Prema rečima očevidaca u jutarnji časovima se začulo više manjih eksplozija.
- Kada smo pogledali kroz prozor, videli smo jedan automobil u plamenu. Vatrogasci i policija su se stvorili u rekordnom roku i munjevito ugasili požar. U prvi mah nismo znali čiji je to automobil, kasnije smo saznali da je od komšinice Marije - ispričale su komšije Jerkovićeve ćerke.
Oni su naveli da to, nažalost, nije prvi put da Mariji Jerković Vekić, neko zapali vozilo.


Svedok i za Lazarevića


Jerković je, podsetimo, dobio zaštitu države pošto je dao Tužilaštvu informacije o tokovima prljavog novca Darka Šarića, koji su njegovi saradnici ubacivali u legalne tokove. On je, pored toga, u Tužilaštvu svedočio i u postupku protiv Branka Lazarevića, bišeg šefa kabineta Ivice Dačića.

- Prošle godine u aprilu, njoj su u Dunavskoj ulici, ispred stana zapalili automobil BMW. Ona je tada bila u stanu s dvoje maloletne dece, beba je imala tri meseca, a sin dve godine, dok Marijin suprug Nenad nije bio u stanu - navele su komšije.
Kako „Alo!“ saznaje „golf 6“ se vodi na Jerkovićevu suprugu, ali ga koristi njegova ćerka.

- Istraga je u toku i ubrzo bi trebalo prvi rezultati da se pokažu. Zabrinjavajuće je da se slično dogodilo prošle godine, pa će ovoga puta biti rađena provera svakog detalja, i to više puta - kaže naš izvor blizak istrazi.

Jerković na  aerodromu, pred polazak za Dubaji

Jerković na aerodromu, pred polazak za Dubaji | Foto: Vesna Lalić


Inače, kada je BMW zapaljen istraga je išla u dva pravca. Prvi je bio u smeru opomene klana Darka Šarića, dok se drugi ticao upozorenja Marijinom suprugu Nenadu Vekiću, koji je vlasnik jednog splava na Zobnatičkom jezeru kod Bačke Topole.

- Taj objekat je zapaljen 2009. godine i sumnjalo se da je požar podmetnut. Naime, na splavu nije bilo mesec dana struje, a i čuvar je policiji rekao da je video dvojicu mladića kako se motaju oko splava. Do dan danas nije utvrđen motiv, ali ni ko je odgovoran. Tokom istrage utvrdiće se da li je i paljenje automobila opomena Nenadu Vekiću zbog privatnih poslova kojima se bavi - rekao je tada naš izvor iz policije.

Jerković leči karcinom

Mile Jerković, nedavno se vratio iz Dubaija, gde je, zajedno sa suprugom, bio zbog naglog pogoršanja zdravstvenog stanja. On ima karcinom unutrašnjih organa, zbog čega se već duže vreme intenzivo leči u zemlji i inostranstvu. Inače, Jerkoviću je dozvolu za lečenje u Emiratima dalo je Tužilaštvo za organizovani kriminal.

Poslednji komentari
  • Nenad Vreme: 03.07.2014 09:31h

    I nasem komsiji su za manje od dve godine zapalili 5 automobila zato sto je zasticeni svedok,prvi put 2 a skoro 3 automobila tada im je pozar zahvatio prizemlje kuce covek zivi sa zenom i troje male dece. Trebalo je da ih policija cuva po nalogu suda a policijai je to svatila neozbiljno i ko ce posle da im veruje i da pomogne.

  • dada Vreme: 04.07.2014 08:06h

    sve su to devojcice, od prvog do zadnjeg,pa sta se raspricao,mangup, ako ne moze da istrpi paljenje stvari koje vole.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP