Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

HAPŠENJA PO SRBIJI

Zaplenjena droga u Šapcu, sprečeno krijumčarenje na prelazu Batrovci!

Autor: Tanjug | 13.08.2014 - 11:43:00h | Komentara: 0

Šabačka policija je u više akcija pronašla i zaplenila supstance za koje se osnovano sumnja da su narkotici, saopštila je danas Policijska uprava Šabac. Takođe, u zajedničkoj akciji carinika i granične policije danas je u ranim jutarnjim satima na prelazu Batrovci sprečen pokušaj krijumčarenja oko 1,4 kilograma skanka, oko pola kilograma hašiša i manju količinu kokaina, saopštila je Uprava carina.



Naime, prilikom pretresa podruma kod G.M. iz Šapca pronađena je kesa u zamrzivaču u kojoj se nalazilo 14 razmerenih paketića s belim prahom za koji se sumnja da je amfetamin spid, težine 12,4 grama.


Zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, po nalogu nadležnog tužioca, G.M. je odredjeno zadržavanje do 48 sati, posle čega će biti sproveden nadležnom tužilaštvu.


Šapčaninu I.G. pripadnici policije su takodje po nalogu nadležnog tužilaštva odredili meru zadržavanja zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga.
Pretresom putničkog vozila i stana osumnjičenog, pronadjeno je ukupno i oduzeto 88,4 grama belog praha za koji se sumnja da je amfetamin spid, vagica za precizno merenje kao i više kesica za pakovanje narkotika.


Pripadnici Policijske stanice u Loznici su u dvorištu porodične kuće, u mestu Banja Koviljača, pronašli za sada od sedam biljaka za koje se osnovano sumnja da su marihuana, težine 2.150 grama.


Policija u Bogatiću je, takođe, po odobrenju nadležnog tužioca odredila meru zadržavanja S.N. iz tog mesta zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga.


Kod njega je pretresom pronađen i oduzet 51 razmeren paketić sa zeljastom materijom za koju se sumnja da je marihuana, težine 63,4 grama.


Posle isteka mere zadržavanja osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu, biti predat nadležnom tužilaštvu.

Sprečeno krijumčarenje droge na prelazu Batrovci


U zajedničkoj akciji carinika i granične policije danas je u ranim jutarnjim satima na prelazu Batrovci sprečen pokušaj krijumčarenja oko 1,4 kilograma skanka, oko pola kilograma hašiša i manju količinu kokaina, saopštila je Uprava carina.


Drogu je pokušao da prokrijumčari holandski državljanin, turske nacionalnosti, koji je putovao automobilom marke "opel korsa" iz pravca Zapadne Evrope u Tursku, gde je najverovatnije i nameravao da drogu prenese.


Odalo ga je sumnjivo ponašanje kao i drugi indikatori analize rizika, zbog čega je odlučeno da se izvrši detaljan pregled vozila, a tom prilikom je otkriveno 1.390 grama skanka upakovanog u četiri kese koje je sakrio na dva mesta u automobilu.


Dve kese su otkrivene iza tapacirunga zadnjeg sedišta u tehničkom šupljinama, a još dve u putnoj torbi koja se nalazilau gepeku vozila.
U istoj torbi pronadjeno je i pet tabli hašiša težine 492 grama i 262 grama kokaina koji se nalazio u jednoj plastičnoj bočici i kesi pomalo čudnog oblika oblepenoj selotejp trakom.


Otkrivena droga i putnik predati su u dalju nadležnost MUP, navodi se u saopštenju.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP