Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

"SLATKA" KRAĐA

Zaplenjeno 80
kilograma "Milke"

Autor: Fonet | 23.11.2012 - 13:14:00h | Komentara: 5

Zajedničkom akcijom Odeljenja za suzbijanje krijumčarenja i Obaveštajnog odeljenja Uprave carina sprečeno je krijumčarenje više od 80 kilograma „milka“ čokolade.

Dubinskom kontrolom magistralnog puta Kelebija – Subotica, na desetom kilometru od graničnog prelaza, zaustavljeno je vozilo marke „renault scenic“, subotičkih registarskih oznaka, kojim je putovao bračni par iz Subotice.

Zaplenjena čokolada

Zaplenjena čokolada | Foto: MUP

Carinici su tokom pregleda vozila ustanovili da, osim hrane i namirnica koje su kupljene za potrebe domaćinstva, ovaj bračni par krijumčari čokolade „milka“ i to 544 čokolade od 100 grama i 96 čokolada od 300 grama.
Akcija je izvedena u saradnji sa generalnim zastupnicima "milka" proizvoda kompanijom „Kraft Foods East Adriatic Markets“, sa kojom Uprava carina ima od ranije uspešnu saradnju.
Prema podacima pomenute kompanije, zbog krijumčarenja "milka" čokolade Srbija gubi i do dva miliona evra godišnje kroz neplaćanje uvoznih dažbina poput carine, akciza, poreza itd.
Poslednji komentari
  • Aleksandar Vreme: 23.11.2012 13:30h

    Bravo za carinu......jure cokolade za privatnu firmu.....sramota i za novinare koji prenose ove i ovakve vesti....

  • drLaki Vreme: 23.11.2012 16:10h

    Nemoj tako Alksandre.Radi se o ogromnim kolicinama koje mogu napraviti haos na ovom nase uredjenom trzistu. Jos da znas cija je firma „Kraft Foods East Adriatic Markets“, sve bi ti bilo jasno.

  • siki Vreme: 23.11.2012 16:31h

    Svercuje se na stotine kg pa i na tone raznih droga,a uspeh nase policije i carine je zaplena 80 kg milke,za svaku pohvalu,nema sta...

  • Ja45 Vreme: 23.11.2012 16:56h

    Nedaj Boze da ste podelili te cokoladice deci u Zvecanskoj (kad ste ih vec tako hrabro zaplenili). A da ja zaboravih kako ce napustena deca da jedu cokoladu ako na njoj nema "akciznih markica". Stoko!!!

  • Coko-lesnik Vreme: 23.11.2012 17:56h

    Sprdnja! Dobro, sada kada su uspeli da spasu Srbiju i trziste slatkisa od neregularnih cokolada, ja se pitam koji je sledeci korak? Da li ce nedozvoljena roba biti komisijski unistena spaljivanjem ili.... Zna se, oni ce to podeliti medju zaposlenima na carini. U fazonu "Deci da dam, malo da se oslade. Bolje nego da se baci" Ali u svakom slucaju cestitam nasoj policiji i carenicima na odlicnoj i veoma riskantnoj akciji sprecavanja sverca slatkisa. Znamo da su ti Coko-dileri veoma opasni i da pucaju cim primete opasnost! I da ne zaboravim, cestitam im u ime svih zubara jer cokolade kvare zube a posebno kvare one cokolade koje su svercovane. Toliko!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP