Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

UHAPŠEN PREVARANT

"Zapošljavao" i delio ocene po Nišu za pare

Autor: B. J. | 27.02.2015 - 17:22:00h | Komentara: 0

Policija uhapsila D.R. (46) zbog prevare i falsifikovanja isprave. On je jednog Nišliju "zaposlio" za 1.800 evra, a drugom je upisao ocenu u indeks!

Hapšenje

Ilustracija | Foto: Profimedia

Policija je uhapsila D.R. (46) iz Niša zbog sumnje da je na prevaru od jednog Nišlije uzeo 1.800 evra i 30.000 dinara kako bi ga zaposlio, dok je jednom studentu, kome je ponudio pomoć oko polaganja ispita, sam upisao ocenu u indeks.
On se sumnjiči da je od 27. novembra 2014. godine do 24. februara 2015. godine, ponudio oštećenom Nišliji da će posredovati u njegovom 
zapošljavanju u jednom humanitarnom centru, a da je potom na ime navodnog depozita za "participaciju i stvaranja uslova za prijem u stalni radni odnos" uzeo 1.800 evra i 30.000 dinara.

- U nameri da oštećenog održi u zabludi da će biti pozvan na razgovor, on se sumnjiči da je poslao dva telegrama sa imenima navodnih radnika tog humanitarnog centra, iako odgovorna lica ovog centra nisu bila upoznata sa aktivnostima osumnjičenog, navodi policija.

U drugom slučaju, D.R. se sumnjiči da je u indeks jednog studenta kome je ponudio pomoć oko polaganja ispita, sam upisao ocenu o položenom ispitu, potpisavši se imenom predmetnog profesora.
Određeno mu je zadržavanje do 48 časova, nakon čega će biti sproveden nadležnom tužilaštvu u Nišu pod sumnjom da je izvršio krivična dela prevare i falsifikovanja isprave.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP