Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

NEBOJŠA OGNJANOVIĆ NA SASLUŠANJU U POLICIJI:

Zašto je Sergej čekao da moja Tijana umre?

Autor: S. Vojinović | 15.11.2013 - 20:19:00h | Komentara: 28

„Pitajte Sergeja Trifunovića zašto nije formirao fond pre smrti moje ćerke? Zašto je čekao da moja Tijana umre, pa da deli pare?“, poručio je juče na saslušanju u policiji Nebojša Ognjanović povodom nedavne izjave glumca da je „Tijanin otac odbio da prebaci višak novca drugoj deci“!

Na udaru medija:  Porodica Ognjanović

Porodica Ognjanović | Foto: Aleksandar Stanković

 

Ognjanović je objasnio u MUP-u da se novac za malu Tijanu sakupljao i nakon što je prikupljeno dovoljno sredstava za njenu operaciju zato što je postoperativni tok veoma skup i da bi koštao više od tri miliona dolara!


Kako „Alo!“ saznaje, Nebojša i Jelena Ognjanović, roditelji male Tijane, koja je preminula 15. jula u bolnici u Hjustonu dok je čekala na transplantaciju srca, juče su šest sati saslušavani u policiji. Gotovo u istovetnim izjavama oboje su naveli da će o sudbini 400.000 evra i 1,26 miliona evra, koliko je ostalo na računima njihove ćerke, a koji su korišćeni za prikupljanje pomoći za njeno lečenje, odlučiti tek pošto se završi ostavinska rasprava.

Majka je nekoliko puta i zaplakala
Ognjanovići su juče ujutru u 8.45 došli u zgradu SUP-a u ulici 29. novembra sami, bez advokata. Majka je ispitivana dva sata, a otac više od četiri. Saslušanje je završeno nešto posle 15 sati, a tokom ispitivanja, kako „Alo!“ saznaje, bilo je i suza.
- Jelena i Nebojša su ispitivani odvojeno. Majka je nekoliko puta i zaplakala. Otac se držao nešto bolje, ali je i njemu često drhtao glas... Napravili smo i pauzu kako bi se odmorili, popili vodu. Dali su i odgovore na neka pitanja koja su nas interesovala - priča naš sagovornik iz MUP-a.

Ognjanovići su juče na saslušanju razjasnili neke detalje o prikupljenom novcu. Odgovarajući na pitanje zašto je novac prebačen sa Tijaninog na Jelenin račun, roditelji su rekli da bi to trebalo da pitaju banku koja ih je tako savetovala, te da istraže ko je u određenim objektima ostavljao kutije za prikupljanje pomoći i ko ih je preuzimao. Ognjanović je, prema rečima našeg sagovornika iz MUP-a, izjavio i da su ga „Karađorđevići pritiskali” da ne uplati novac bolnici posle smrti ćerke.


Nebojša je rekao i da ko god hoće može da traži od bolnice da im objasni koliko koštaju pumpe, kao i da “ne slušaju lupetanja o balon pumpama”. Tijanin otac je potvrdio i da ima sve mejlove prepiske sa bolnicom i overene račune.


Ognjanovići su saslušani na zahtev Tužilaštva, koje je reagovalo na tvrdnje da je sa računa za „Tijanino srce“ skinuto dva miliona evra i da su to uradili njeni roditelji.

Sergej  Trifunović

Odgovorili mu: Sergej Trifunović | Foto: N. Milošević

- Utvrđeno je da je oko 2,6 miliona evra uplaćeno na račune za pomoć devojčici. Od te sume, plaćeni su svi troškovi, što je 1,1 milion dolara koji su dati bolnici, za avionske karte i na kraju za sahranu. Na Tijaninom računu ostalo je oko 400.000 evra, dok je zbog lakšeg plaćanja u SAD, veći deo prikupljenog novca oko 1,26 miliona evra prebačeno na ime Tijanine majke i taj novac je i dalje na računu - rečeno nam je juče u policiji.

Prvo ročište za ostavinsku 26. novembra
Početak ostavinskog postupka u vezi sa zaostavštinom Tijane Ognjanović zakazan je za 26. novembar, u Prvom osnovnom sudu u Beogradu. Kao naslednici zaostavštine u sudskim spisima navedeni su njeni roditelji Jelena i Nebojša Ognjanović.


U MUP-u nam je još rečeno da će oni izveštaj sa saslušanja proslediti nadležnom tužilaštvu koje će odlučiti da li će pokrenuti istragu ili će ceo slučaj obustaviti. Prema onome što nam je juče, nakon saslušanja rečeno u policiji, u ovom slučaju nema elemenata krivičnog dela, jer nije utvđeno da je i jedan dinar potrošen u druge svrhe.

Dačić: Pare trošene samo za lečenje!
Premijer i ministar policije Ivica Dačić izjavio je juče da nije utvrđeno da je sa računa Tijane Ognjanović trošen novac za bilo šta, osim za njeno lečenje. MUP-u je, po rečima Dačića, u interesu da se istraži kako je trošen novac, jer je ta služba bila među najvećim donatorima za Tijanino lečenje, a 45.000 pripadnika MUP-a je uplatilo novac.
- Šta će dalje biti sa tim novcem to nije pitanje za nas, već je to stvar porodice i pitanje za nadležne institucije i organe koje se tim pitanjem bave - rekao je Dačić, i dodao da je verovatno bilo pokušaja manipulacija novcem koji je prikupljen za Tijanino lečenje i dok je ona bila živa.

Poslednji komentari
  • Mira Vreme: 15.11.2013 20:35h

    Postovanje roditeljima i sva podrska od srca! Zapusite usta vec jednom svima koji su hteli da Vas ova drzava javno lincuje!

  • ana Vreme: 15.11.2013 21:05h

    Iskreno zalim roditelje male Tijane,jadni ljudi pored bola I zalosti za djetetom moraju hodati po saslusanjima,a sve rekla kazala.U cemu je problem,nema kriminalnih radnji,nisu dizali novac za svoje potrebe.Naravno da ih je banka savjetovala narocito jer se radilo o velikoj sumi novca.Sve,ama bas sve je I preskupo U USA i najobicniju tabletu bolnica je ispostavila Na racunu.Ne daj Boze nikome Sta se njima desilo i desava.Tijana pocivaj u miru.

  • Bruka Vreme: 15.11.2013 21:15h

    Sramota, gospodine Ognjanovic ako ste "cisti" zasto jos uvek ne iznesete u javnost izvode iz banke i fakture koje ste placali, svi koji su ucestvovali u humanitarnoj akciji imaju pravo da znaju sta se desilo sa tim novcem, i ako imate imalo emocije u sebi ( mada po fotografiji sa sahrane, boze mi oprosti, reklo bi se da nema tu ni trunke emocije) trebalo je sami da pre tri meseca izadjete u javnost i da sav visak novca date drugoj bolesnoj deci, i ako vec nismo uspeli da pomognemo Tijani, da pomognemo nekom drugom detetu. E zbog raznoraznih Ognjanovica, Rebraca i ostalih, ne verujem i tesko da ce me iko vise ubediti da ucestvujem u nekoj humanitarnoj akciji. Mala Tijana neka pociva u miru, a Ognjanovici treba da se zapitaju malo!!!!!!!!!!!! Treba da Vas je sramota sto sad prozivate Sergeja Trifunovica, jer da nije bilo njega nebi ni bilo akcije. SRAMOTA!!!!!!!!

  • nina Vreme: 15.11.2013 21:25h

    „Pitajte Sergeja Trifunovića zašto nije formirao fond pre smrti moje ćerke? Zašto je čekao da moja Tijana umre, pa da deli pare?“ Šokirana sam bezobrazlukom ovog čoveka. Zašto si ti čekao da te pitaju za pare, a ni jedan jedini put nisi ni tom Sergeju a ni ostalima koji su nesebično učestvovali u akciji rekao "hvala"? Zar ti nije jasno zašto je čekao? Da tebe nije bilo, ne bi ni pokretao akciju, jer bi se oslanjao na samilost tvoju istu onakvu kakva je tebi udeljena. Svi su krivi i Sergej i Karađorđevići i Vlada, samo ste vi pravi. Zašto si ti čekao da pokreneš ostavinsku raspravu tek kada je podignuta hajka i zašto ti nije palo na pamet da ti nisi jedini roditelj koji ima bolesno dete kojem je potrebna pomoć? Ne očekujem da išta uradiš, da si hteo već bi uradio, znao si koliko je hitno kada se nema vremena.

  • Jasmina Vreme: 15.11.2013 21:40h

    Nadam se malu Tijanu andjeli cuvaju..!! Ovo sve sta se desava je tuga...ali u drugom smislu..!! Drama !! Jad.!! Beda..!!!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP