Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

PRAVDA

Zatvor doktorki zbog mita!

Autor: N. N. Travica | 09.10.2014 - 14:15:00h | Komentara: 1

Apelacioni sudu Novom Sadu je preinačio presudu Višeg suda u Novom Sadu kojom je okrivljena doktorka Vojne bolnice u Petrovaradinu Branka Ristić Dedić (56). Ona je nepravosnažno osuđena na tri godine i tri meseca zatvora zbog primanja mita, što je preinačeno na dve godine i šest meseci.

sudija mito novac

U zatvor zbog mita | Foto: Shutterstock

Doktorka neuropsihijatar je proglašena krivom za dva krivična dela primanje mita, za krivično delo zloupotreba službenog položaja i za krivično delo nedozvoljeno držanje oružja i osuđena na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od tri godine i tri meseca. Apelacioni sud je tu presudu preinačio i okrivljenu osudio na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od dve godine i šest meseci, a u pogledu pravne kvalifikacije njene radnje u odnosu na krivična dela primanje mita kvalifikovao kao jedno produženo krivično delo primanje mita.
Utvrđeno je da su krivična dela počinjena tokom 2010. godine i to u svojstvu službenog lica. Ona je bila zaposlena kao vojni službenik neuropsihijatra na službi u Vojno-medicinskom Centru Novi Sad-Petrovaradin.

Prvostepeni sud je optuženoj doktorki oduzeo imovinsku korist stečenu izvršenjem krivičnih dela i to 1.000 evra i 4.000 dinara kao i 15 komada metaka kalibra 7,65 mm.

Ona je uhapšena pod sumnjom da je primala mito kako bi regrute oslobodila vojne obaveze. Teretila se i za posedovanja eksplozivne materije, a meci koji su zaplenjeni bili su zaključani u sefu ordinacije u kojoj je radila.
Poslednji komentari
  • milos djordjevic Vreme: 09.10.2014 18:45h

    svaka cast srpskim sudijama ja za paket trave dobio 3 godine zatvora sramota bre srbijo raspala si se .....nemam reci.....

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP