Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

ČEKA SE PRESUDA

Završena istraga u slučaju "kantrimen": Šta otkriva ispitivanje taksi dispečera

Autor: Politika | 03.10.2014 - 10:47:00h | Komentara: 1

Ispitivanjem dvojice dispečera taksi udruženja „Pink”, koje je zamenik trećeg osnovnog tužioca Siniša Zorić juče saslušao, istraga protiv Marka Milićeva, vozača „kantrimena” kojim je 25. jula na Brankovom mostu udaren Luka Jovanović, je završena.

Marko Milićev tokom privođenja na aerodromu

Marko Milićev tokom privođenja na aerodromu

Poslednja dva svedoka pred tužiocem govorila su o tome da li je u noći kada se nesreća dogodila, preko radio-veze ovog taksi udruženja upućen apel da se jave svi koji nešto znaju o događaju na Brankovom mostu, piše "Politika".
- Na osnovu njihovih iskaza utvrđeno je i u kom vremenu je okrivljeni Saša Janković, taksista „Pink” taksija, te noći radio i da li je imao informacije o nesreći na Brankovom mostu - kaže ovaj izvor.

Istraga koja je vođena protiv troje osumnjičenih (ostalih petoro potpisalo je sporazum o priznanju krivičnog dela) upotpunjena je medicinskim i veštačenjem saobraćajne struke.

Medicinski izveštaj odgovorio je na pitanja o mehanizmu, vrsti i težini povreda koje je zadobio Luka Jovanović kada je na njega naleteo „kantrimen”, kao i da li su te povrede u uzročno-posledičnoj vezi sa smrću Jovanovića.

- Saobraćajnim veštačenjem koje je urađeno i dostavljeno tužilaštvu, utvrđeno je kojom se brzinom „kantrimen” kretao pre kočenja, to jest pre i u trenutku udara u Jovanovića. Utvrđeno je da se automobil kretao nešto manje od sto kilometara na čas što je više nego duplo od ograničenja na tom delu puta - navodi sagovornik blizak istrazi.

Marko Milićev

Marko Milićev | Foto: MUP

Vesović neće da priča bez advokata

Prema njegovim rečima, tužilaštvo je povlašćeni status u zamenu za informaciju gde se nalazi „kantrimen” ponudilo i Bratislavu Vesoviću, kumu prvookrivljenog Marka Milićeva, koji je pomogao okrivljenima posle izvršenog dela. On je proteklog petka iz pritvorske jedinice Okružnog zatvora u Beogradu doveden u zgradu Palate pravde, ali nije hteo da se izjašnjava na pitanja tužioca.

- Vesović je rekao da želi da priča, ali da to neće uraditi bez svog advokata Dejana Ćasića koji je u štrajku. On se branio ćutanjem, što je njegovo zakonsko pravo. Iako se u pojedinim medijima pojavila informacija da je i Milićevu nuđeno sklapanje sporazuma o priznanju krivičnog dela – to nije tačno - navodi „Politikin” sagovornik.

Pre dve nedelje, Treći osnovni sud u Beogradu verifikovao je sporazum o priznanju krivičnog dela koji je sa tužilaštvom potpisalo petoro osumnjičenih.

Zaključenim sporazumom Dana Manevski, Nikola Lepen, Bojana Petrović, Milica Novaković i Tamara Bogdanović priznale su da su počinile krivično delo neotklanjanja opasnosti, a ne pomoći učiniocu posle izvršenog dela za šta su prvobitno bile osumnjičene. U zamenu za priznanje, izrečene su im kazne kućnog zatvora od četiri do deset meseci.

Poslednji komentari
  • gusar Vreme: 03.10.2014 21:03h

    Da te Bog sačuva, MIlićevu nuđeno sporzaumno priznanje krivice.A sa druge strane,npr direktor tv Duga preko godinu držan na osnovu nekih pretpostavki. Baš kvalitetno sudstvo

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP