Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

BIVŠI PREDSEDNIK OPŠTINE NOVI BEOGRAD ZADRŽAN U POLICIJI

Zbog „Fontane“ 48 sati pritvora

Autor: Maja Keranović - Svetlana Vojinović | 13.12.2013 - 07:02:00h | Komentara: 0

Nenad Milenković (41), bivši predsednik opštine Novi Beograd, uhapšen je juče zbog malverzacija sa izdavanjem poslovnog prostora od 525 kvadrata u sklopu bioskopa „Fontana“. Određeno mu je policijsko zadržavanje od 48 sati.

Nenad Milenković (41) osumnjičen  da je oštetio opštinu prilikom izdavanja  poslovnog prostora bioskopa „Fontana“

Nenad Milenković (41) osumnjičen da je oštetio opštinu prilikom izdavanja poslovnog prostora bioskopa „Fontana“

Milenković je inače bivši demokrata, koji je DS napustio ove godine i prešao u „Zajedno za Srbiju“ Dušana Petrovića. U policijskoj akciji, osim Milenkovića, uhapšeni su i Miša Marković i Dejan Miljković, direktor i predsednik Upravnog odbora JP „Poslovni prostor“ Novi Beograd, kao i članovi UO tog preduzeća Petar Racković, Aleksandar Karanović, Radisav Dabetić i Vladimir Garić. Krivičnom prijavom obuhvaćena je i Helena Načić Todorović, za kojom policija intenzivno traga, a koja je, kako saznajemo, pobegla u Švedsku.

Dušan Petrović

Dušan Petrović | Foto: Nenad Đorđević

Petrović: Iznenađen sam hapšenjem


Dušan Petrović, lider „Zajedno za Srbiju“, kaže za „Alo!“ da je iznenađen hapšenjem Nenada Milenkovića.
- Verujem da će se pokazati da su sumnje bile neosnovane - kazao je Petrović. Povodom hapšenja Milenkovića oglasila se i „Zajedno za Srbiju“, koja smatra da svaka sumnja treba da bude proverena kako bi bila utvrđena istina.
- Milenkovićevi branioci su čvrsto na poziciji da nema elemenata krivičnog dela u navodima koji postoje u rešenju o zadržavanju te da, dakle, Nenad Milenković nije oštetio budžet - stoji u saopštenju ZZS-a.

- Oni se sumnjiče da su zloupotrebili službeni položaj. Naime, Milenković se sumnjiči da je uz pomoć Markovića naložio ostalim uhapšenima iz UO „Poslovnog prostora“ da donesu odluku kojom se opštini Novi Beograd stavlja na raspolaganje i neposredno upravljanje poslovni prostor u sklopu bisokopa „Fontana“ od 525 kvadrata.
Nakon toga, u martu 2012. godine, zaključen je ugovor sa preduzećem „Art&pop-corn“ iz Beograda, kojem je dat taj prostor na korišćenje bez nakande, na deset godina. Na taj način pribavljena je korist privatnom preduzeću, koja je veća od 1,5 miliona dinara, a na štetu opštine Novi Beograd - navode u policiji.

Inače, Nenad Milenković bio je predsednik opštine Novi Beograd od 2008. do jula 2012. godine. Pre njega, tu beogradsku opštinu vodio je Željko Ožegović, a posle Milenkovićevog mandata na čelo opštine došao je Aleksandar Šapić.
Od 1990. bio je kadar DS-a, a stranku je napustio ove godine i prešao u „Zajedno za Srbiju“ Dušana Petrovića, gde je regionalni koordinator za Beograd.
Milenković je početkom avgusta rekao za „Alo!“ da je demokrate napustio nakon 23 godine „zbog toga što ta stranka služi za ostvarivanje i zaštitu poslovnih interesa pojedinih grupa okupljenih oko Dragana Đilasa“.
Svojevremeno je bio i član Saveta za evropske integracije Vlade Srbije, poslanik, odbornik, kao i predsednik Stalne konferencije gradova i opština, član UO NALED-a, Političkog komiteta Saveta evropskih opština i regija.

Čedomir Jovanović

Čedomir Jovanović | Foto: FoNet Dragan Antonić

Izbacio Čedu iz DS-a


Upućeni tvrde da sve ono što je Nenad Milenković nakon odlaska iz DS-a pričao blateći Dragana Đilasa i svoje bivše partijske kolege zapravo opisuje njega i način na koji radio sa svojim saradnicima. Oni navode i da je Đilas bio veoma nezadovoljan Milenkovićevim radom, čak i da nisu govorili. Takođe, ističu i da Milenković nikada ne bi došao na visoke pozicije da nije zaradio poene kod Borisa Tadića tako što je 2004. pokrenuo disciplinski postupak protiv Čedomira Jovanovića, nakon čega je Jovanović i isključen iz DS-a.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP