Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

Magija je uradila svoje

Zbog ljubavi trebao da završi u crnoj kesi

Autor: N.N.Travica | 27.03.2015 - 13:48:00h | Komentara: 1

Pred sudskim većem, kojim predsedava Vidoje Mitrić, sudija novosadskog Višeg suda počelo je suđenje Isufu Strani (58) iz Vučitrna. Okrivljeni se na početku glavnog pretresa izjasnio da nije kriv za krivična dela teško ubistvo i izazivanje opšte opasnosti, priznavši samo da je počinio krivično delo neovlašćeno nošenje oružja, u trenutku kada je ranjen policajac Ivan Mičić (26).

pištolj pucnjava

Okrivljeni je pred velikim sudskim većem ispričao šta se po njegovom viđenju dogodilo tog 19.aprila 2014.godine, u kući u Ulici Slavujeva 19a, u novosadskom naselju Adice, gde je policajac Mičić, sa još jednim kolegom došao na rutinsku intervenciju po pozivu Ćamile Ejšan (46).
-Optužnicu smatram spornom. Priznajem samo da sam izvršio krivično delo nedozvoljeno nošenje oružja, dok ostala krivična dela koja mi se na teret stavljaju, ja nisam počinio – rekao je Strana.

Policija uvodi izvodi Isufa Stranu iz suda

Policija uvodi izvodi Isufa Stranu iz suda | Foto: N. N. Travica

 
On je tokom suđenja kazao da je u zatvoru već „ležao“ zbog ubistva, koje je počinio njegov brat, a koje je on priznao na Kosovu 1988.godine, kada se i razveo sa tadašnjom ženom. Ćamilu je hteo da ženi i da se sa njom venča u džamiji, iako je već u braku sa jednom bolesnom, sedamdesetogodišnjom Nemicom, kod koje je navodno hteo da je odvede, kako bi joj pomagala u kući. Time bi rešili i Ćamiline boravišne papire.
-Imali smo problema u našem odnosu, jer se njena sestra mnogo mešala. Ja sam je voleo, ali su se tome svi protivili. U njenom telefonu sam video poruku koju joj je sestra poslala. Glasila je: „ne puštaj tog Isufa, dok ti ne kupi kuću. Ona je mene volela iz koristi. Nakon što bi joj kupio kuću, trebao sam da završim u plastičnoj kesi, a po tom i u kanti. – rekao je okrivljeni.

Novosadska policija  na uviđaju ispred Ćamiljine kuće u naselju Adice

Novosadska policija na uviđaju ispred Ćamiljine kuće u naselju Adice | Foto: Robert Getel

 

Isuf je ispričao da su on i Ćamila pre kobnog dana bili na Kosovu gde je trebao da proda imanje. Vratili su se u Novi Sad, u kuću gde je Ćamila iznajmljivala sobu. Tu je došlo do razmirica, a iznenada je došla policijska patrola.
- Dok su razgovarali, ja sam pokušao nekoliko puta da odem u toalet, kako bi sklonio pištolj, koji mi je bio za pojasom. Pištolj sam pre toga uzeo iz kola, kako bi ga vratio Ćamili. Policajci mi to nisu dozvolili. U jednom momentu sam izvadio pištolj i hteo sebe da ubijem. Ćamilja mi je gurnula ruku i pištolj je opalio u pod.

Iznenada je policajac pao na kolena. Pitao me je da li je ćorak, na šta sam odgovorio da nije. Tada je policija pucala u mene. – opisivao je optuženi.


Okrivljeni je tokom glavnog pretresa ispričao da je pištolj iz koga je on ispalio metak Ćamilin, da ga je ona nosila sa sobom i da ona iza sebe ima ubistvo, u kome je stradao Enver Bajgor na Kosovu, a nakon čega je ona promenila identitet, pa joj se niko tamo nije mogao ni osvetiti. Na pitanje sudije kako se nije plašio takve žene, jer je ona prema njegovim rečima ubila Bajgora u selu u koje nije smeo policajac da kroči, okrivljeni je rekao da je to bila neka magija i da je on verovatno bio uvračan. Iako teško ranjen policajac Mičić je kobnog dana uspeo da odreaguje i uzvrat paljbu. Tada je ranio napadača i onesposobio ga da povredi još nekoga od prisutnih u kući.


Prema saznanjima ALO! Strana, koji je inače kosovski državljanin a koji je duže vreme radio i živeo u Drezdenu, došao je u kuću na pomenutoj adresi, i na silu hteo da odvede Ćamilu u Nemačku. Okrivljeni je čak i tokom boravka na Kosovu, Ćamilu tukao i maltretirao, sve vreme preteći joj. o čemu postoji i lekarska dokumentacija nesrećne žene.

Policiju pozvala da je spase od nasilnog  odlaska u Nemačku: Ćamilja Eljšan

Policiju pozvala da je spase od nasilnog odlaska u Nemačku: Ćamilja Eljšan | Foto: Robert Getel

 

-Jako mi je žao tog mladića. Dala bi život za policajca, jer je on mogao da da svoj život za mene. To je divna jedna osoba. Da mu treba bilo koji organ, bez razmišljanja bi mu dala. On me je spasao linča. -rekla je kratko Ćamila za ALO!, čekajući da svedoči pred sudom.


Nastavak glavnog pretresa zakazan je za 28.april, u 9.30 sati, kada će biti saslušani svedoci i sudski veštaci.
 

Poslednji komentari
  • Вера Vreme: 27.03.2015 14:22h

    У Старом Завету се говори о томе како је Божија казна за оне који се баве врачањем, већа од казне за убиство.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP