Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

POLICIJA TRAGA ZA UBICAMA KOJE SU SA 12 HITACA IZREŠETALE DEJANA JAKOVLJEVIĆA

Zbog „sablje” dobio kafanu, pa je hteo da napusti podzemlje

Autor: S. B. | 23.07.2015 - 07:00:00h | Komentara: 0

Policija intenzivno traga za napadačima koji su iz automobila u pokretu preksinoć u Šapcu ubili Dejana Jakovljevića zvanog Deba (41). Jedini trag za sada je upravo automobil “reno megan”, koji je 10 kilometara dalje od mesta zločina pronađen spaljen, a, kako saznajemo, ukraden je u Beogradu.

Ubice pucale iz  auta u pokretu:  Mesto zločina

Ubice pucale iz auta u pokretu: Mesto zločina | Foto: S. B.

Jakovljević je odranije poznat policiji i hapšen je zbog više krivičnih dela. On je 2006. godine osuđen na pet i po godina zatvora zbog dilovanja droge jer je kod njega tada pronađeno pet kilograma heroina.

U utorak uveče ubijen je ispred svog restorana u šabačkom naselju Benska bara, koji je, kako pričaju mnogi, kupio parama koje je dobio od države. Naime, on je hapšen i u akciji “Sablja”, ali je posle godinu dana pušten iz pritvora zbog nedostatka dokaza, pa je tužio državu.

Robijao  zbog droge:  Jakovljević

Robijao zbog droge: Jakovljević | Foto: facebook


Ispred ekspres restorana „Čivija“, na raskrsnici prometnih ulica Cara Dušana i Dr Andre Jovanovića, dva nepoznata napadača preksinoć su iz automobila “reno megan” sa lažnim tablicama u pokretu pucali u Jakovljevića. Prema nezvaničnim informacijama, on je zadobio 12 ustrelnih i prostrelnih rana na glavi i telu. Odmah je stigla i Hitna pomoć, odvezen je u šabačku bolnicu, ali lekari su mogli samo da konstatuju smrt.
O motivu se za sada samo nagađa. Pojedinci kažu da je hteo da napusti kriminalne poslove, ali nema dileme da su ga ti poslovi koštali glave.
- Video sam ga danas u Starom gradu na Savi, bio je sa ženom i detetom, a samo posle nekoliko sati saznao sam da je ubijen. Bio sam u kući kada se čuo rafal. Izašao sam na ulicu i čuo da je Deba ubijen - kratko je rekao jedan od komšija, koji, kao i mnogi, tvrdi da se Deba posle zatvora povukao iz kriminalnih poslova i da je želeo da se posveti porodici i legalnom biznisu.

Spaljeni „reno“  ukraden u Beogradu

Spaljeni „reno“ ukraden u Beogradu


Odmah posle ubistva, na mesto događaja izašli su pripadnici odeljenja kriminalističke policije Policijske uprave Šabac, kao i zamenik višeg javnog tužioca. Uviđaj je trajao nekoliko sati. Petnaestak minuta nakon pucnjave, građani su prijavili policiji da na putu Šabac - Sremska Mitrovica gori jedno vozilo. U pitanju je bio automobil iz kojeg je pucano na Jakovljevića, a koji je ukraden u Beogradu. Ubice su prešle tačno deset kilometara od mesta ubistva do mesta gde su zapalile vozilo kako bi uništile dokaze. U šipražju kraj sporednog puta koji vodi prema nasipu na Savi i juče su se videli tragovi gareži na mestu gde je automobil izgoreo.

Gradonačelnik: Ne želim opet devedesete

Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović sastao se u sredu ujutru sa načelnikom Policijske uprave Šabac kako bi iskazao zabrinutost zbog pucnjave i ubistva u centru grada. “Policijska uprava radi na rasvetljavanju slučaja i, kako mi je rečeno, smatraju ga izolovanim incidentom. Šabac mora da bude miran i bezbedan grad. Očekujem da će policija i tužilaštvo obaviti svoj deo posla i da se u Šabac neće vratiti devedesete. Građani očekuju da u svom gradu žive spokojno i kreću se ulicom bez straha”, poručio je gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP