Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

PRIZNAO KIDNAPOVANJE SVETLANE BOŠKOVIĆ

„Zelenaši su me naterali na otmicu“

Autor: Milan Dudvarski | 18.02.2014 - 07:02:00h | Komentara: 2

„Zelenaši me jure za novac koji sam pozajmio od njih po visokim kamatama. Prete mi da će mi polomiti noge i ruke i da će povrediti moju porodicu. Zato sam se odlučio da kidnapujem suprugu Zorana Boškovića“, suvlasnika firme „Planeta sport“ iz Beograda.

Brani suprugu: Slobodan i Jelena  Stojković

Brani suprugu: Slobodan i Jelena Stojković

Ovo je, kako “Alo!” saznaje, izjavio višem tužiocu Slobodan Stojković (45), koji je okrivljen da je zajedno sa svojom suprugom Jelenom (38), Aleksandrom Jankovićem (25), vozačem u „Planeta sportu“ Radomirom Stefanovićem (42) i sekretaricom te firme Biljanom Vrcelj (41) u četvrtak oteo Svetlanu Bošković (45), suprugu suvlasnika preduzeća „Planeta sport“.


- Zelenaši su me jurili, nekoliko puta su me i tukli. Dug je svakim danom bio sve veći. Nisam više znao šta da radim, pa sam otmicu smislio sa Aleksandrom Jankovićem. Ostali koji su uhapšeni, među kojima je i moja supruga, apsolutno nemaju nikakve veze sa kidnapovanjem - rekao je Stojković, dok se Janković branio ćutanjem.

Biljana  Vrcelj, Radomir  Stefanović

Biljana Vrcelj, Radomir Stefanović


Kako saznajemo, tužilaštvo stavlja na teret Stojkovićevoj supruzi Jeleni da je bila „čistač“, zapravo da je automobilom išla ispred otmičara kako bi uočila da li se na putu nalazi policija.

- Jelena je negirala bilo kakvu umešanost u kidnapovanje. Biljana Vrcelj, koja je bila poslovni sekretar suvlasnika Boškovićeve firme, osumnjičena je da je Stojkoviću odavala podatke o imovinskom stanju njenog šefa, Svetlaninom kretanju, poslovnim planovima... Ona je takođe negirala bilo kakvu vezu sa ovim krivičnim delom - ispričao je izvor blizak istrazi.

Kako saznajemo, Stojovićeva je radila u jednoj poznatoj privatnoj labaratoriji u Beogradu.
Takođe, petookrivljeni Radomir Stefanović, koji je bio vozač u firmi „Planeta sport“, negirao je da je umešan u kidnapovanje i istakao da je njega gazda Bošković pozvao da dođe da preuzme novac koji su mu otmičari tražili i da je to njegova jedina veza sa celim slučajem.

Ucenjivan: Zoran Bošković

Ucenjivan: Zoran Bošković


- Stefanović je došao pred zgradu u kojoj Boškovići žive. Zoran je sišao ispred i u gepek stavio kesu sa novcem koji su otmičari tražili. Čim je to uradio, policija je uhapsila Stefanovića. To je urađeno jer je Stojković od Boškovića isključivo tražio da njegov vozač Stefanović preuzme novac - navodi izvor „Alo!“.

Prilikom prvog razgovora otmičara Stojkovića i Zorana Boškovića, Bošković je tražio da se čuje sa ženom da bi se uverio da je dobro.

- Stojković mu je na to odgovorio da je to nemoguće jer se ona već nalazi na teritoriji Kosova i Metohije, ali da može da mu pošalje fotografiju putem mobilnog telefona - ispričao je naš sagovornik.

Sudija za prethodni postupak je svim osumnjičenima za otmicu odredio jednomesečni pritvor. Za krivično delo otmice kazna zatvora može biti od pet do 18 godina.

Advokat: Vozač nije kriv


Advokat Nebojša Perović, koji zastupa Stefanovića, potvrdio je da je njegovom klijentu određen pritvor.
- Stefanović negira da je na bilo koji način umešan u otmicu. Siguran sam da će se u narednih nekoliko dana razjasniti okolnosti i utvrditi da moj klijent nema apsolutno nikakve veze sa kidnapovanjem. Verujem da je to samo splet okolnosti u kojima se našao vozač Stefanović i da on nije imao nikakva saznanja da je došlo do otmice supruge Zorana Boškovića - rekao je advokat Nebojša Perović.

Poslednji komentari
  • neko Vreme: 18.02.2014 10:40h

    Sta si mogao da opcekujes kad od zelenasa uzmes pare, samo lud covek tako nesto moze da uradi, pa kad si znao da uzmes sad vrati..

  • Don Milisav Vreme: 18.02.2014 16:54h

    Zelenasi - znaci poznaje pravila kao se pozajmljuje a ne zna da treba pozajmljeo i da se vrati. Pa onda velim da budem otmicar pa nasao da zenu otme idi bre koji k***nja. Tebi ocigledno nisu sve daske u glavi ili su ti h izlomili jer nisi vratio dug. Kako je lepo uzeti lovu a ne vratiti je. Na mestu ovog coveka koji je bio ucenjen ne da bi mu izlomio sve daske da ne naseda zelenasima a jos manje da neciju zenu traumira za ceo zivot i da unese nemir koji se ne zaboravlja dugo dugo godina.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP