Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

ZAKLOPAČA

Zelenašu presudio iz lovačke puške!

Autor: blic.rs | 19.09.2014 - 17:29:00h | Komentara: 2

Vladimir Anđelković (33) iz Zaklopače ubio je svog komšiju i druga Ivana Grčića (31) zbog duga od 13.000 evra, saznaje „Blic“.

Anđelković je ispred svoje kuće u Zaklopači lovačkim karabinom usmrtio Grčića, njegov leš umotao u ćebe, a potom ga bacio pored lokalnog puta Zaklopača-Vrčin.

Šok i neverica u Zaklopači

Šok i neverica u Zaklopači | Foto: Dimitrije Goll

Naredni dan, sredu, proveo je u Beogradu, posle čega se vratio kući i saopštio roditeljima da je ubio Ivana.
- Došao je kod nas i ponašao se kao da je u delirijumu. Pozvao je mlađeg brata, i svima nam rekao šta je uradio. Zajedno smo otišli u policijsku stanicu u Grockoj, gde je Vladimir sve priznao. Nismo ni slutili šta se događa, ali nam je on te večeri sve objasnio - priča njegov otac Boža Anđelković.
Kako su nam on i Vladimirova majka ispričali, Vladimir je pre dve godine pozajmio 10.000 evra od Ivana da bi kupio poljoprivredne mašine. Od Ivana, koji radi kao poštar u Grockoj, Anđelković je novac uzeo na kamatu i vratio mu 6.000 evra. Kad je trebalo da mu vrati ostatak, ubijeni Grčić ga je odvratio od toga, uz predlog da kasnije podele novac od prodatih mašina.
- Ivan ga je tako navukao zbog kamate. Pošto naš sin nije mogao preko noći da proda mašine, Grčić je počeo da mu preti da će ubiti njega i njegovu porodicu. Uplašen za ženu i decu, Vlada ih je poslao kod tašte, a on je prešao da živi u našoj drugoj kući. Ni njegova žena nije znala ništa o tome, pa je sumnjala da ju je oterao jer ima ljubavnicu. Mi smo mislili da su se posvađali - prisećaju se Vladimirovi roditelji.
Oni pretpostavljaju da njihov sin više nije mogao da izdrži torturu i da je okidač bilo to što je Ivan kobne noći došao u Vladimirovo dvorište da mu preti.
Rođaci i komšije ubijenog Ivana Grčića, međutim, imaju drugačiju verziju priče.
- Ivana su podigli baba i deda. Celo selo ga je obožavalo. Kad god je odlazio da se vidi sa društvom javljao se baki ako kasni. Čim se tu noć nije javio, znali smo da nešto nije u redu - kaže Ivanova komšinica.
Jedan od njegovih prijatelja potvrdio nam je da je Grčić dao novac svom ubici, ali ne na kamatu, nego da bi mu ovaj kupio buldožer i proširio poljoprivrednu delatnost. On navodi da je Ivan s tom namerom podigao kredit, ali da je Vladimir tih 10.000 evra, umesto na kupovinu buldožera, „potrošio na skupa kola i žene“.
- Vladimir je morao da ima pomagače da bi podigao leš od 90 kilograma, a to su bili njegov brat i otac. On sad u policiji može da priča šta hoće, da kaže da je Ivan bio homoseksualac i da ga je silovao, ali to nije istina. Te noći ga je zvao da mu vrati pare, a onda ga planski ubio - priča Ivanov prijatelj.
Poslednji komentari
  • zexy Vreme: 19.09.2014 17:39h

    Mislim da vam je naslov prejudiciran, jer celo selo je poznavalo Ivana i svi tvrde da nije bio zelenaš...

  • Mestanka Vreme: 19.09.2014 18:05h

    Grki je bio veoma vredan momak koji je uvek bio spreman svima da pomogne. Ako nesto nije voleo to su svadje i uvek je bio on taj koji je mirio druge. Zelenas sigurno nije bio jer da jeste ishod bi bio suprotan! Bas sam tuzna i dalje ne verujem sta mu se desilo. Nadam se da ce istrazni organi odraditi svoj posao do kraja. Ako je jedinini nacin protest, bice i toga.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP