Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

NOVI DETALJI U ISTRAZI O POKUŠAJU UBISTVA BIZNISMENA

Žena Lukinog ortaka pala zbog Beka!

Autor: D. Ćuruvija | 19.07.2015 - 14:22:00h | Komentara: 0

Maja Adrovac (31) iz Beograda, koja je uhapšena zbog sumnje da je umešana u pokušaj ubistva biznismena Milana Beka (54), supruga je Ivana Adrovca (34), za koga se sumnja da je član međunarodne kriminalne grupe „Pink Panter“, poznate po pljačkanju evropskih zlatara i juvelirnica, i jedan od bliskih saradnika Luke Bojovića (42), vođe zemunskog klana, saznaje „Alo!“od izvora u policiji.

Milan Beko

Preživeo atentat: Milan Beko | Foto: E. Čonkić


Njen suprug je u januaru prošle godine bio uhapšen zbog sumnje da je učestvovao u pljačkama zlatara i juvelirnica u nekoliko evropskih zemalja, ali je nakon saslušanja, po nalogu tužioca, pušten na slobodu.

Kod Adrovaca su tada nađena dva skupocena sata „roleks“ i falsifikovana lična karta, a kod njegovog saradnika Marka Rakulja (39) policija je tada našla skupoceni sat „roleks“ vredan oko 35.000 evra. Ivana Adrovca je sa Bojovićem, prema policijskim izvorima, pre više godina upoznao Ninoslav Nino Konstantinović, član zemunskog klana osuđen za ubistvo srpskog premijera Zorana Đinđića. Jedno vreme je bio blizak Konstantinoviću, a kasnije se približio Bojoviću.
 

Uviđaj posle pokušaja ubistva

Uviđaj posle pokušaja ubistva | Foto: P. Dimitrijević


Nakon hapšenja, austrijska policija zatražila je od srpskih kolega da im se dostavi DNK uzorak Ivana Adrovca jer ga sumnjiče da je deo ekipe koja operiše po Austriji, Švajcarskoj, Nemačkoj, Italiji i Češkoj. Prema tvrdnjama tamošnje policije, na meti ove grupe su zlatare, juvelirnice i prodavnice skupocenih satova.

Protiv njega je do sada beogradska policija podnela šest krivičnih prijava zbog teških krađa, trgovine narkoticima, imovinskih delikata i nanošenja teških telesnih povreda, a veruje se da je trgovao ukradenom robom i satovima.

Beko dao izjavu u policiji   Biznismen Milana Beko dao je juče u policiji, u prisustvu tužioca, iskaz u svojstvu građanina, čime je nastavljena istraga o pokušaja njegovog ubistva, preneo je B92. Kako ta televizija saznaje, Beko je u prisustvu svog advokata ispričao čega se seća u vezi sa atentatom. Navodi se i da je prvi put da Beko policiji priča svoja saznanja.


Ministar policije Nebojša Stefanović istakao je juče da će nepobitno biti utvrđeno da je DNK Maje Adrovac identičan DNK koji je nađen na čauri s mesta napada na Beka, ali da će tek biti ustanovljeno kakvu je konkretnu ulogu imala u tom slučaju.

Sumnja se da je ona punila čaure ubici, ali istraga to tek treba da utvrdi.

- Istraga ide u dobrom pravcu, ali ne znam da li će M. A. sarađivati u razgovoru sa policijom i tužiocem. Ova žena niti je sa severa Crne Gore, niti je povezana sa bilo kakvim bombaškim napadima, niti je učestvovala u bilo kakvim upucavanjima, niti je do sada bila povezana sa izvršenjem ovakvih teških krivičnih dela. Ovo krivično delo se ne dovodi u vezu s drugim krivičnim delima koja su izvršena u Beogradu - rekao je Stefanović novinarima u Beogradu.

Na pitanje da li je Maja Adrovac povezana s krivičnim delima koje vrši grupa „Pink Panter“, Stefanović je rekao da se njen suprug i brat dovode u vezu sa izvršenjem nekih krivičnih dela koje vrši ta grupa, ali da oni nisu ključni za ovu konkretnu istragu.

Luka Bojović

Luka Bojović | Foto: Profimedia


Maji Adrovac juče je, nakon saslušanja, određen je pritvor do 30 dana.

Beka su 14. novembra prošle godine u Beogradu, ispred njegove kuće na Senjaku, vatrenim oružjem ranili nepoznati napadači. Zadobio je povrede stomaka i grudi, nakon čega je operisan.
 

Drže piceriju na Vračaru


Niko iz komšiluka nije bio voljan da priča o porodici Adrovac, a picerija „Fuoko“ u njihovom vlasništvu je naprasno zatvorena. Većina vlasnika lokala nam je rekla da ih uopšte ne poznaje, dok komšije koje imaju lokal ispod njih nisu htele ništa da pričaju.

- Javićemo vam kada vidimo Maju - ironično su nam dobacili iz tog kafića.
Maja i njen suprug su ranije držali kafić „Angelo“, koji su ga kasnije pretvorili u fensi piceriju. Ona je juče bio zatvorena, a komšije nisu saglasne u oceni kada je lokal zatvoren. Dok su jedni govorili da je to učinjeno pre desetak dana, neki su nam rekli da je zatvoren pre tri-četiri dana. Da su Adrovci vlasnici pomenutog lokala, svedoči i koverta na njihovo prezime, koja je stajala na jednom od stolova. Da su otišli u brzini, svedoči i podatak da su na stolu ostale puna pepeljara i čaše, a na podu je ostao dečji roze ranac. J. J.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP