Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

SUPRUGA RADETA MARKOVIĆA ZABRINUTA ZA PORODICU

Žena zabranila Radetu da priča o ubistvu Ćuruvije!

Autor: Milan Dudvarski | 23.01.2014 - 14:22:00h | Komentara: 4

Ivančica sugerisala suprugu da ništa ne priča kako ne bi naudio porodici. „Hvala vam što ste me pozvali, ali ne bih ništa da komentarišem“, rekla je kratko za „Alo!“ Radetova žena

Ivančica i Rade Marković

Ivančica i Rade Marković | Foto: AP

Ivančica Marković, supruga bivšeg šefa Resora državne bezbednosti Radomira Markovića, zabrinuta je za bezbednost njihovog sina Pavla i zato vrši pritisak na supruga da ne priča ništa u vezi sa slučajem ubistva Slavka Ćuruvija, ekskluzivno saznaje „Alo!“.

Prema rečima našeg izvora, ona nedozvoljava suprugu da ispriča sve što zna, jer bi tako stavio metu na čelo celoj porodici.

Enigma 15 dosijea

Ivančica Marković je pre nekoliko meseci, kada su mediji objavili informaciju da se kod nje nalazi 15 tajnih dosijea, negirala da poseduje Markovićeve dosijee kojima bi ucenjivala političare i koje je ona navodno trebalo da dostavi svetskim medijima, što bi imalo nesagledive posledice državu.

- Zato je Marković na saslušanju povodom ubistva novinara Ćuruvije, negirao sve navode istražnih organa i nije ulazio u detaljno objašnjavanje. S druge strane treba imati u vidu da je Marković inteligentan čovek, koji ima više od šezdeset godina, a osuđen je i na 40 godina zatvora zbog učešća u zločinu na Ibarskoj magistrali, u kom su 3. oktobra 1999. poginula četvorica funkcionera SPO - kaže naš izvor blizak istrazi.
On naglašava da zbog svega toga bivši načelnik DB-a nema šta da izgubi, a ćutanjem može da sačuva porodicu, što je uostalom činio i dosad.
- Ipak unazad nekoliko meseci su pritisci veliki i zato je Markovićeva supruga Ivančica odlučila, kao i mnogo puta dosad, da suprugu pruži podršku kako bi on izdržao sve. Ona Radomira gotovo svakodnevno obilazi u požarevačkoj “Zabeli”. Ne verujem da je ona posumnjala da će Radomir ugroziti porodicu, ali je svakako odlučila da se i posle 43 godine njihovog braka i prolaženja kroz svakakve nedaće ponovo nađe suprugu i pruži mu podršku - kaže sagovornik “Alo!”.

Slavko Ćuruvija

Slavko Ćuruvija | Foto: Nebojša Raus

 Ivančica Marković s druge strane nije imala komentar na naša saznanja.

- Hvala vam što ste me pozvali, ali ne bih ništa da komenatrišem. Imate naše advokate pa pitajte njih. Hvala prijatno - rekla je ona. Markovićev advokat Vladimir Marinkov izjavio je da njegov klijent “postupa u skladu sa dogovorenom odbranom”.
Marković je u “Zabelu” prebačen 11. jula 2010. godine radi izdržavanja kazne od 40 godina zatvora zbog učešća u zločinu na Ibarskoj magistrali, u kom su 3. oktobra 1999. poginula četvorica funkcionera SPO. U ovu kaznu mu je uračunato i 15 godina zatvora, na koliko je osuđen zbog učešća u otmici i ubistvu Ivana Stambolića 25. avgusta 2000.

Za Miroslavom Kurakom raspisana poternica

Miroslav Kurak

Miroslav Kurak

Specijalni sud u Beogradu izdao je naredbu da se za nekadašnjim pripadnikom posebne službe obezbedjenja u DB-u Miroslavom Kurakom raspiše poternica jer nije dostupan pravosdunim organima, a osumnjičen je za učešće u ubistvu novinara Slavka Ćuruvije. Sudija za prethodni postupak tog suda doneo je takođe rešenje kojim je Kuraku određen pritvor. To rešenje i naredba o poternici dostavljaju se Ministarstvu unutrašnjih poslova. Ukoliko se utvrdi da se on nalazi van teritorije Srbije, uz saglasnost suda, Interpol dostavlja njegove podatke. Poternicu raspisuje Interpol.
Poslednji komentari
  • Amos Vreme: 23.01.2014 17:10h

    Pa on kao da je u banji na oporavku kada ga drugarica Ivancica posecuje svakodnevno. Neznam samo po kom to zakonu moze osudjenik da ima neogranicene posete i ot jos svaki dan.Je*es takav zakon ako i postoji.

  • vaso Vreme: 23.01.2014 19:52h

    Sunčica kakvo lepo ime se boji da njezin gospodin ne izda i njeno učešće u tim planovima.

  • VECA Vreme: 23.01.2014 20:49h

    SRPSKI MUSKARCI SVI ISPADOSE BABE SVAKO IMA SVOJU MIRU MARKOVIC KOJA MU SUDI I SMUDI?!?!?!?!?!?

  • republikanac Vreme: 24.01.2014 07:49h

    kao što u građevinarstvu i mašinstvu ima konstruktora tako ih ima I u pravu samo što ovi zadnji stvaraju nepravo.e,upravo to je na sceni.baš kao što neko veruje u nečiju nevinost,mnogo je onih koji veruju I u radetovu.jednostavno nije imao nikakvih motiva,privatnih I profesionalnih a pogotovo julovskih da čini ono zašta ga terete.sve je to visoka politika sila zapada koje vedre I oblače balkanom a podguznih muva je puno.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP