Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

HOROR

Ženi iz Pazara doktor presekao debelo crevo, ona ne može više da ima decu, a on otišao na odmor!

Autor: dnevno.rs | 10.10.2014 - 22:50:00h | Komentara: 0

A. T. je nakon carskog reza trpela nesnosne bolove, na šta su joj lekari rekli da je 'to normalno posle porođaja'. Ipak, u pitanju je bio ozbiljan problem nastao greškom lekara, zbog koje više nikada neće moći da rađa.

Kako je rekao njen brat, agonija je počela na dan porođaja, 4. septembra.
"To je trebalo da bude najradosniji dan u njenom životu, a desilo se nešto strašno zbog čega je i dalje u teškom stanju i skoro da se ne kreće", počinje priču za brat porodilje F. T.

Operaciona sala

Ilustracija | Foto: Mitar Mitrović

Kako nam je rekao, njegova sestra A. T. (35) porodila se 4. septembra u Opštoj bolnici u Novom Pazaru. Porodio je carskim rezom doktor A.Š., koji je tom prilikom greškom presekao i debelo crevo. Kako nije primetio šta je uradio, zatvorio je ranu i onda otišao na godišnji odmor.
"Sutradan kada je bila vizita, niko od doktora nije hteo da priđe mojoj sestri jer njen lekar nije bio tu. Sestra im je rekla da je ona pacijent doktora A.Š., a lekari su odbili da je pregledaju", priča F. T.
Nakon porođaja A. T. se žalila na jake bolove u stomaku, na šta su joj odgovorili da je „to normalno posle porođaja".
"Ovo nije njen prvi porođaj, već je rodila dvoje dece i naravno da zna kako izgledaju postporođajni bolovi. Trećeg dana je dobila "splet creva", odnosno creva su joj se uvezala, zbog čega je morala na operaciju", objašnjava F. T. kako je počeo horor, koji još uvek nije završen.
Drugi doktor je zatim operisao A. T. Kada je otvorio, video je da je debelo crevo oštećeno, tačnije presečeno. Kako nam je rekao njen brat, doktori su morali da odstrane više od polovine debelog creva.
"Stavili su joj veštačko, ali bolovi ni posle mesec dana nisu prestali. Moja sestra sve vreme leži i nije u stanju ništa da uradi", ističe naš sagovornik.
Za sve to vreme, doktor A.Š. nijednom nije posetio svoju pacijentkinju niti se javio, iako, prema rečima našeg sagovornika, „dobro zna šta je uradio".
Porodica je posle nekoliko dana podnela prijavu protiv doktora A.Š.
"Moja majka je kod načelnika Opšte bolnice u Novom Pazaru podnela prijavu protiv A.Š., koji je rekao da to nije prva prijava protiv doktora. Pa zašto se takvom doktoru i dalje dopušta da radi i da li neko u ovoj zemlji štiti takve ljude? – iznervirano pita brat porodilje.
Kada je A. T. posle nekog vremena otišla na kontrolu, kako ističe njen brat, „svi u bolnici su trčali oko nje, jer dobro znaju da su napravili grešku.”
"Moja sestra preživljava pravi horor. Ne može da ustane, na kućnoj je nezi jer se doktor, koji je operisao debelo crevo, plaši da u bolnici ne dobije neku infekciju ili bakteriju. Stanje u bolnici u Novom Pazaru je užasno. Ne znam kako može da se radi u takvom stanju, prljavo je, pravo ruglo od bolnice", priča F. T.
Nemarnom greškom lekara, A.T. iz Novog Pazara ne može više da ima decu, što su joj rekli i u bolnici.
"Ovo nije prvi put da doktor pravi strašnu grešku. Znam za jedan slučaj kada je isto carskim rezom porodio jednu ženu, a u stomaku je zaboravio vatu", ističe sagovornik.
Kako bismo potvrdili ovu priču pozvali smo direktora Opšte bolnice u Novom Pazaru doktora Mirsada Đerleka. Iako je u prvom telefonskom razgovoru rekao da će proveriti o čemu se radi, direktor više nije odgovorao na naše pozive.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP