Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

ISPOVEST ŽRTAVA PENZIONERA DRAGOMIRA MINIĆA (66) IZ KRALJEVA

„Živim u strahu, bojim se i plačem“

Autor: N. Božović - E. Sadiku | 13.11.2013 - 07:02:00h | Komentara: 0

„Obuzeo me je neopisivi strah. Gotovo da ne mogu da prestanem da plačem. Preživeo sam pakao, a sada mi je mnogo gore nego tog dana kada je moj šurak Dragomir pucao. Veoma se loše osećam...”, ne skrivajući tugu ispričao je za „Alo!“ Milorad Radetić (80), koji je u nedelju za dlaku izbegao smrt u krvavom piru svog zeta, penzionera Dragomira Minića (66), u selu Metikoš kod Kraljeva.

Dragomir  Minić (66)

Dragomir Minić (66) | Foto: Nenad Božović

„Ne znam, zaista, šta ga je nateralo da puca. Srećan sam što sam živ, to je sve što mogu da kažem. Loše se osećam, bojim se i plačem“, kaže Radetić, u koga je Minić pucao, ali je na sreću promašio. Manje sreće imali su Nijaz Džafo (50), dostavljač hrane, i policajac Desimir Rečević, koji se od povreda oporavljaju u kraljevačkoj bolnici.


„Bio je pijan. Milorad i ja smo ga odneli na krevet. On je počeo da vadi desetine, pa stotine evra i da mi baca da plati hranu. Uzeo sam 40 evra, vratio mu 1.500 dinara i nas dvojica smo izašli. On je onda izašao za nama sa pištoljem, počeo je da viče da mu vratimo pare i upucao me u nogu. Pao sam, ali sam ubrzo ustao i počeo da bežim. Zapucao je još dva-tri puta na mene i isto toliko puta na zeta“, priča Nijaz. Nakon toga došla je policija i Dragomir se zatvorio u kuću. Kada je posle tri sata ubeđivanja ponovo zapucao, ali iz automatske puške, bilo je jasno da je veoma opasan i spreman na sve. Policajca Desimira Rečevića pancir je spasao da mu metak ne probije rebra, ali ga je drugi pogodio u ruku.

Jezivo: Dvorište kao iz horor filmova

Jezivo: Dvorište kao iz horor filmova


- Odjednom se začuo rafal. Osetio sam bol i gledao pištolj kako mi ispada iz šake u istom trenutku. Krv je počela da mi lije niz ruku. Kolege su mi odmah pritrčale i odvele me u ambulantno vozilo, a posle na operaciju - priča Rečević, pokazujući nam kako mu je drugi metak napravio modricu na rebrima jer je pogodio u pancir.

Šta je nateralo Minića da puca u njih još nije poznato. Zamenik tužioca Višeg tužilaštva u Kraljevu zatražio je od veštaka da daju ocenu Minićevog psihičkog stanja, kao i procenu njegove uračunljivosti, od čega će zavisiti da li će se protiv njega voditi postupak ili će biti upućen na psihijatrijsko lečenje u Specijalnu zatvorsku bolnicu u Beogradu. Kako saznajemo, Minić, koji je radni vek proveo u Nemačkoj, nije se do sada lečio u nekoj psihijatrijskoj ustanovi.

„Znam šta sam uradio i znam da će me zatvoriti“, rekao je, saznajemo, Minić posle krvave devetočasovne drame.

„Advokat po službenoj dužnosti ga je savetovao da se odmori i ne odgovara na pitanja jer je bio pijan i iscrpljen. Upitao ga je: ‚Znaš li gde se nalaziš i zbog čega?‘, na šta je on smireno odgovorio da zna. Onda ga je pitao zašto je to uradio, na šta je Minić kratko odgovorio: ‚Jer su mi pretili ceo dan.‘ Onda je prestao da razgovara i uglavnom je bio miran dok je bio u policiji“, otkriva za „Alo!“ izvor iz policije i dodaje da je Minić veoma čudan čovek, osobenjak, koji već deset godina živi sam sa psom Joletom.

Policajac  Rečević

Policajac Rečević


„Njegova kuća je puna raznih predmeta koje je skupljao. U jednoj sobi smo našli samo satove. U dvorištu je imao kolekciju gavrana i lutaka sa omčom oko vrata zakačenih za sto, kao i dečji automobil na pedale, iako nije imao decu“, kaže za „Alo!“ izvor blizak policiji. Minić je lutke postavio tako da se vrte kao na ringišpilu, a rođaci kažu da je to bilo postavljeno kako bi se njegov pas igrao. Minić je juče po podne priveden na saslušanje kod zamenika tužioca Višeg tužilaštva, posle čega mu je određen jednomesečni pritvor, a sumnjiči se za pokušaj teškog ubistva i nedozvoljeno držanje oružja.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP