Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

DEVET SATI ZAROBLJEN ISPOD PREVRNUTOG TRAKTORA

ŽIVOT PIŠE DRAME: Spasao me je moj pas Rambo!

Autor: Ivana Anđelković | 15.12.2013 - 12:10:00h | Komentara: 3

“Kada me je traktor prikleštio, pomislio sam da ću umreti jer nikog nije bilo tu da mi pomogne, osim mog psa Ramba, koji je trčao i lajao bespomoćno. Na putu nije bilo nikoga i znao sam da mi nema pomoći osim ako neko ne krene da me traži. Da je pomoć zakasnila 15 minuta, ja bih sigurno umro jer nisam više imao snage”, ispričao je za “Alo!” Predrag Milošević (74) iz kuršumlijskog sela Markovići, koji je u četvrtak ostao zarobljen skoro devet sati ispod traktora nakon prevrtanja.

Predrag je krenuo iz sela Markovići oko 9.30 izjutra u Kuršmliju da preveze drva i još neke potrebne stvari za kuću, ali zbog klizavog i strmog terena traktor se prevrnuo i zarobio ga. Kako je objasnio nesrećni čovek, njegova pudla se nikada nije odvajala od njega, pa je tako bilo i ovog puta.

„Dozivao sam pomoć, ali uzaludno, jedino je Rambo slušao moje jauke. Lajao je, zavijao, kao i da sam traži pomoć. Hvala mu  što

„Dozivao sam pomoć, ali uzaludno, jedino je Rambo slušao moje jauke. Lajao je, zavijao, kao i da sam traži pomoć. Hvala mu što | Foto: I. Anđelković

 
- Dozivao sam pomoć, dozivao ljude misleći da neko može da me čuje, ali uzaludno, jedino je je Rambo slušao moje jauke. Prolazili su sati, bolelo me je rame i noga, nisam mogao da se pomerim. Pas je lajao, zavijao, trčao okolo i sve mi se činilo da je i on sam traži pomoć. Zvonio mi je mobilni ali nisam mogao da ga dohvatim, što je mojim ukućanima ulilo sumnju da mi se nešto dogodilo - priča Milošević.

Rambo spasitelj je pudla

Rambo spasitelj je pudla

 
Predrag objašnjava da su mu sati prolazili sporo, da je pokušavao da se izvuče, ali da nije mogao nikako da se pomeri od bolova. Bilo mu je hladno, a kako kaže, ni sam nije verovao da će preživeti, dok mu je jedinu pažnju držao pas.
- Moja ćerka je nazvala komšiju Milorada Filipovića da krene da me traži, sreo je psa, kako sam razumeo, koji ga je doveo do mene. Nisam mogao da verujem da ću biti spasen, Milorad je pozvao mog unuka Duška, stigla je i Hitna pomoć, te su svi zajedno podigli traktor i izvukli me - priča Milošević. 

Zadobio teške povrede

Predrag Milošević je odmah prevezen do Prokuplja, gde je konstatovano da ima višestruke teške povrede nastale usled nagnječenja i sada se nalazi na odeljenju ortopedije u niškom kliničkom centru. Njegovo stanje je stabilno.

- Sve me boli i ne mogu da jedem, ali bitno da sam izvukao živu glavu. Biće bolje, nadam se, i hvala Rambu što je najteže sate proveo uz mene - dodao je Predrag.

Poslednji komentari
  • Krle Vreme: 15.12.2013 15:59h

    Rambo heroj, uradio je nesto sto mnogi ljudi ne bi ucinili,a gazdama Ramba poruka-negujte Ramba kao kralja:)

  • Lili Vreme: 15.12.2013 16:47h

    Svako dobro gazdi! PAS JE ČOVEKU NAJVEĆI PRIJATELJ! To često zaboravljamo.

  • nedjo Vreme: 15.12.2013 21:32h

    sto vise upoznajem ljude,sve su mi draze zivotinje

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP