Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

TORTURA

Zrenjaninac priveden jer je snimao policiju kako prolazi na crveno!

Autor: Blic.rs | 26.02.2014 - 13:15:00h | Komentara: 9

Danijel Radić tvrdi da je u nedelju, 23. februara, od dva časa posle ponoći do jutra, bio izložen torturi zrenjaninskih policajaca. On kaže da je uhapšen i sproveden u prostorije Policijske uprave jer je prethodno slikao policijska vozila koja prolaze na crveno.

Policajci prošli kroz crveno: Vukašin Čolić i Danijel Rodić

Policajci prošli kroz crveno: Vukašin Čolić i Danijel Rodić

 - U nedelju oko dva časa posle ponoći bio sam u automobilu sa dva drugara i jednom drugaricom, kada smo videli kolonu policijskih vozila u Subotićevoj ulici, pred semaforom kod Narodnog muzeja. Dolazili su sa Malog mosta i napred je bila marica a iza još pet policijskih vozila. Samo je marica prošla na žuto a svih ostalih pet policijskih automobila prošli su kroz crveno bez upaljene rotacije. Sve sam snimio mobilnim telefonom, i snimak mi je i dalje u telefonu. Policajci su to videli i to je verovatno razlog da me potom hapse - tvrdi Danijel, čija je majka Dana Radić vlasnice lokalne televizije „KTV“.

- Možda pet minuta nakon što sam ih snimio oni su se sa šest vozila parkirali na magistrali pred pabom „Lion“, ispred kojeg sam stajao sa društvom. Iz automobila su izašli policajci i čuo sam upozorenje da ih ne snimam. Pitao sam u čemu je problem, a oni su mi rekli da je zabranjeno snimati policiju. Nisam dopustio da mi uzmu telefon, pa su mi zatražili ličnu kartu - priča Danijel.

Bar pred kojim je Radić uhapšen

Bar pred kojim je Radić uhapšen

 
- Kada sam pitao za razlog legitimisanja, dvojica policajaca zgrabili su me za ruke i odvukli do policijskog automobila i nabili glavu na haubu. Poručili su mi da pozdravim mamu Danu - tvrdi Radić, i napominje da je njegovo hapšenje jedan od drugara hteo da snima, ali je to policija osujetila.

On kaže da su ga udarili pendrekom pre nego što su ga stavili u maricu i, ne dozvolivši mu da uzme jaknu i zaključa svoj automobil, odvezli su ga u Policijsku upravu.

- Tu su me zadržali oko tri i po sata, a dva policajca mi nisu dozvoljavali ni do toaleta da odem. Tražili su mi i da nešto potpišem kako bi me brže pustili, ali sam odbio. Onda su me odveli u Urgentni centar, gde mi je urađen i rendgen i ultrazvuk, a lekari su konstatovali da imam oteklinu na licu i hematom na lumbalnom delu. Tek nakon toga su me pustili kući, oko 6.30 ujutro.

- Obratiću se svim relevantnim organima za prava građana, ovo neće biti zataškano, a podneću i tužbu - naglašava mladić, koji je već angažovao advokata.

Njegovu priču potvrđuje i Vukašin Čolić, koji je to veče bio sa njim u društvu.

- Video sam da je Danijel „zalepljen“ za haubu policijskog automobila. Pokušao sam da saznam o čemu se radi, ali me je jedan policajac sprečio rekavši da je Radić preterao.

Od Policijske uprave Zrenjanin zatražili smo podatke o ovom slučaju, ali rečeno nam je da ćemo danas dobiti odgovore. 
Poslednji komentari
  • igor Vreme: 26.02.2014 14:01h

    udri milicijo moja...xaxaxa....koliko su jadni,20 na jednog

  • aleksandar Vreme: 26.02.2014 14:36h

    znaci panduri mogu da prelaze na crveno nejima je to dozvoljeno a kada neki vozac to uradi slucajno odmah 5000 hiljada da se plati e pa nece da moze gospodo policajci pravda za decka

  • Edward Teach Vreme: 26.02.2014 17:32h

    ... Policija nam nije sjajna, to je tako i biće, pjujte slobodno, jbg takva smo država. Da li se neko možda pita ko je taj momak, zašto je on od ranije poznat policiji. To je sin jedne bogate gospođe, koji misli da novcem može sve da kupi, da je neki drugi momak iz radne familije dobio po pi**i, ova vest bi došla, MOŽDA, do lokalne radio, tv stanice, i sve bi se to jako brzo smirilo tj. zataškalo. Sad ćemo da teramo mak na konac, i da žalimo žrtve policiske brutalnosti, 20 na 1. a momak kad ide na ferku, povede za sobom 2,3 drugara, pa dok ga ne pošalju u U.C. ništa nije urađeno, a posle "mama daj mi para opet mi panduri za vratom"

  • Spasoje87 Vreme: 26.02.2014 17:58h

    Bio sam svedok dogadjaju uopste zato nije priveden iz tog razloga nego zato sto je divljacki obisao policisku kolonu, i zato sto je parkirao na trotoar!!! E kada su mu rekli da skloni auto sa trotoara i da da licnu kartu poceo je da ih vredja i da im preti u fazonu znate vi ko sam ja, ako se ne varam spominao je neki severni pol ali nisam siguran :D

  • jelena Vreme: 26.02.2014 18:04h

    Je l se ovo zove spinovanje možda?

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP