Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

TRAGEDIJA

Žurili na sahranu, pa poginuli!

Autor: N. N. Travica | 01.11.2012 - 23:32:00h | Komentara: 0

Meštani malog sremskog sela Neštin ne mogu da poveruju u sudbinu koja ih je zadesila. Za samo sedam dana, u tom selu ispraćeno je deset duša na večni počinak.

Saša Palinkaš (30)

Saša Palinkaš (30)

Članovi porodica Steve Kojića (40) i Saše Palinkaša (30), koji su od strujnog udara poginuli prekjuče pored fabrike „Nektar“ u Bačkoj Palanci, slomljeni su od bola. Četvoro dece ostalo je bez očeva.


Gledao smrt sestrića

Branko Cvijanović (48) iz Neština, koji je sa četvoricom radnika takođe gurao skelu visoku više od 10 metara, ujak je poginulog Saše. On je ostao nepovređen, ali je gledao smrt svog sestrića.

U domu Palinkaša, u ulici Koče Popovića, svi zanemeli od tuge. Supruga Vinka, iznemogla, nema više snage ni da sedi, a kamoli da govori. Rodbina je poslala u sobu da se odmori kako joj ne bi pozlilo.

- Ostadoše dva anđela Teodora (4) i Stefan (8) bez oca. Bio je vredan čovek. Želeo je da nastavi očevim stopama i otvori limarsku radionicu, ali eto...

Steva Kojić (40)

Steva Kojić (40)

Sudbina je bila surova i sve planove iznenada prekinula. Osta porodica bez glave kuće i jedinog hranitelja. Pre dve i po godine je umro njegov rođeni brat. Sa Sašinom suprugom i decom žive i njegovi roditelji. Svi su se izdržavali od njegove plate - kroz suze priča jedan od Sašinih rođaka.

Palinkaš i Kojić su bili drugari. Zajedno su radili, družili se i na kraju zajedno otišli i u smrt. Na posao su ispraćeni uz osmehe supruga, a vratili su ih u kovčezima. U kući Kojića, u Karađorđevoj ulici, supruga Mima i majka Bosiljka slomljene od bola ne mogu i reč da progovore.

- Steva je radio kao bravar sa Sašom. Ceo život su zajedno proveli. Napravili su skelu i žurili su kako bi što pre završili i vratili se u selo na sahranu jednog meštanina. Na kraju, njih dvojicu sahranjemo - za „Alo!“ kaže Stevina sestra Zora, dodajući da je za njenim bratom ostalo dvoje zlatne dece Kosta (3) i Nikola (4).

Zora, sestra Steve Kojića

Zora, sestra Steve Kojića | Foto: N. Travica

Steva Kojić će biti sahranjen danas u 13 časova na mesnom groblju, dok će sahrana Saše Palinkaša biti sutra u 13 sati. Saša i Steva poginuli su u sredu oko 15 sati u Bačkoj Palanci, kada je skela koju su gurali dotakla žice na banderi. Lakše su povređeni M. M. (53) iz Bačkog Obrovca, koji ima rane na potiljku i na leđima, dok je M. R. (21) iz Bačke Palanke nepovređen.

Utvrđeni propusti na gradilištu

Inspekcija rada uočila je propust u organizovanju poslova na gradilištu poslovnog objekta u Bačkoj Palanci, zbog čega će protiv poslodavca i odgovornih lica biti preduzete mere u skladu sa zakonom. Kako je saopšteno iz kabineta potpredsednika vlade i ministra rada zapošljavanja i socijalne politike, kod poslodavca „Radun inženjeringa“ inspekcija rada je uočila propust u organizovanju poslova jer nisu poštovane odredbe pravilnika o opštim merama zaštite na radu od opasnog dejstva električne struje u objektima namenjenim za rad, radnim prostorijama i na radilištima u delu mera za bezbedan rad u blizini napona.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP