Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

PROPUST

Zver i Gavra bili u slabo čuvanim ćelijama!

Autor: D.Ć. | 24.02.2014 - 15:08:00h | Komentara: 0

Na ponovljenom suđenju Sretku Kaliniću (40) zvanom Zver i Željku Milovanoviću- Gavri (47), optuženima za pokušaj bekstva iz zatvora, zatvorski čuvar Srđan Danić izjavio je da su ćelije u kojima su oni boravili, bile loše obezbeđene!

Sretko Kalinić

Sretko Kalinić | Foto: Tomislav Pavlek

- Nažalost, vrata na prvom spratu, gde su se oni nalazili, bila su loše obezbeđena. Rešetke su maltene mogle rukom da se otvore - rekao je Danić, kojeg je tužilaštvo pozvalo za svedoka.

Zatvorski stražar Dragiša Grković izjavio je da je 7. februara 2012. godine, došao na stražu u pritvorsku jedinicu Specijalnog suda, kako bi zamenio jednog kolegu, koji je imao privatne obaveze.

- Oni su bili pod stalnim nadozorom - rekao je ovaj svedok.
Osim njih, ponovo se sudi pripadniku sudske straže Ninoslavu Strahinjiću (29) i njegovom kolegi Nenadu Mitroviću (46).

Željko Milovanović Gavra

Željko Milovanović Gavra | Foto: RAS

Strahinjić i Mitrović su bili dežurni čuvari u pritvorskoj jedinici, kada su 7. februara, oko 5.30 sati, Kalinić i Simović uspeli da izađu iz svojih ćelija 75 i 77 i pokušali da napuste zatvor u Ustaničkoj ulici u Beogradu.

Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je prošle godine presudu kojom su Željko Milovanović i Sretko Kalinić bili oslobođeni optužbi za pokušaj bekstva iz pritvorske jedinice u zgradi tog suda u Beogradu, 7. februara prošle godine, i naložio da im se ponovo sudi. Ukinutom presudom pripadnik sudske straže Ninoslav Strahinić bio je osuđen na godinu dana zatvora, a njegov kolega Nenad Mitrović bio je oslobođen, tako da će se i oni ponovo naći na optuženičkoj klupi.

Presuda je ukinuta zbog povreda odredbi Zakonika o krivičnom postupku, naveo je Apelacioni sud. U tome su ih sprečili pripadnici Žandarmerije koji čuvaju zatvorski kompleks sa spoljne strane.
Kalinić i Milovanović su metalnim testericama prerezali metalne šipke na vratima ćelije, provukli se i izašli u hodnik, gde su savladali Strahinjića, popeli se na prvi sprat zgrade, a potom razvalili rešetke i kroz prozor iskočili u dvorište gde su iz "sačekali" pripadnici Žandarmerije. Suđenje optuženima se nastavlja 17. marta, kada bi trebalo da budu iznesene i završne reči tužilaštva i odbrane.
 

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP