Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

POVRATAK U DEVEDESETE

Zvonko Veselinović predvodio huligane?

Autor: S. Vojinović | 14.10.2013 - 20:53:00h | Komentara: 13

Lokalne izbore u Vrbasu obeležili su neredi i tuče, a reagovala je i policija. Sukobe su uglavnom izazivali ljudi koji su došli iz drugih krajeva, a prema informacijama koje je „Alo!“ dobio sa lica mesta, u toj grupi viđen je i Zvonko Veselinović iz Zvečana, koga je Kfor označio kao jednog od organizatora nereda na Kosovu pre tri godine.

Kako prenosi sagovornik „Alo!“ iz Vrbasa „veća grupa ćelavaca, njih oko 150, uglavnom sa beogradskim registarskim tablicama“ juče je zavodila teror po Vrbasu i okolnim selima. Presretali su ljude na ulici, govorili im za koga da glasaju, pretili, a bilo je i tuče.

Zvonko Veselinović

Da li se sa Kosova preselio u Vojvodinu: Zvonko Veselinović | Foto: Oliver Bunić

 
- Uletali su čak i na glasačka mesta, pretili, otimali biračke spiskove, cepali ih... - kažu u Opštinskoj izbornoj komisiji u Vrbasu.


U policiji nam je rečeno da je ceo jučerašnji dan bio veoma napet.
- Uglavnom je bilo vređanja i pretnji, ali i nekoliko fizičkih nasrtaja na ljude koji se nalaze na biračkim spiskovima. U nekim slučajevima i mi smo intervenisali. Što se tiče Veselinovića i mi imamo informaciju da je on u Vrbasu, da je viđen, ali ga do sada nismo locirali - rečeno nam je juče po podne u policiji.


Juče smo pozvali Zvonka Veselinovića i pitali ga šta on to radi u Vrbasu.
- Imam li ja to zabranu kretanja od „Alo!“? Evo me u hotelu, u sobi broj 5, ležim... - odgovorio je. Naš komentar da je viđen u Vrbasu, on je demantovao, ali je decidno odbio da kaže gde se tačno nalazi.

U Specijalnom sudu u toku je suđenje Zvonku Veselinoviću optuženom za prisvajanje kamiona u vlasništvu kompanije „Hipo-Alpe Adrija lizing“ 2010. godine. Veselinović, Milan Radojčić i Dragan Čurčić optuženi su da su zloupotrebama pribavili 237 miliona dinara i prisvojili 32 kamiona u vlasništvu te lizing kompanije. Veselinović je pre toga proveo godinu dana u pritvoru. On je 20. decembra 2011. uhapšen na Kopaoniku, zajedno sa bratom Žarkom Veselinovićem, protiv koga se vodi postupak, takođe u Specijalnom sudu zbog sumnje da je sudiju osnovnog suda u Raškoj Srećka Topalovića podstrekavao na zloupotrebu službenog položaja.      

Poslednji komentari
  • Srbijanka Vreme: 15.10.2013 01:58h

    Pa dokle tiranija kriminalaca sa Kosmeta?Vucicu OGLASI SE!!!

  • Mali_Sale Vreme: 15.10.2013 03:25h

    Nema Zvonko preca posla nego da ide da cepa biracke spiskove u Vrbasu... Ti koji to pisu samo ispiraju usta sa Zvonkom a nemaju pojma koliko je taj covek nama na Severnom Kosovu pomagao... Oni koji ga znaju znaju ko je on, a koji ga neznaju poverovace u glasine i budalastine... Jedan sasvim normalna osoba sa kojom mozes da popricas i bilo kakav problem ako imas pokusace da ti pomogne da resis..

  • Zokac Vreme: 15.10.2013 06:36h

    istina je sve što je napisano u ovom tekstu !

  • mima Vreme: 15.10.2013 08:26h

    Hajde sad, neka mi neko objasni otkud to da se ovaj t i p pojavi i u Vojvodini? Njega je neko s i g u r n a sam, pozvao, kako bi p o m o g a o da se izvojuje POBEDA na izborima u Vrbasu. Pitam se, sta je sledece?

  • Šone Odžaci Vreme: 15.10.2013 09:05h

    To su pošteni izbori poštene stranke..ipak nemamo svi amneziju, posebno ne Vojvođani, sećamo se devedesetih.....

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP