Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

LDP KRITIKUJE VLADU

A ko će sutra biti direktor Železnica?

Autor: Tanjug/Alo | 18.01.2015 - 12:14:00h | Komentara: 0

Liberalno demokratska partija (LDP) ocenila je danas da je izbor za direktora Železnica Srbije, kao preduzeća sa 18.000 zaposlenih i sa najvećim sredstvima iz budžeta, ne samo odrađen neozbiljno već i netransparentno.

Liberalno demokratska partija

Liberalno demokratska partija

"Kako su ministarka i stručna komisija mogli da izaberu čoveka koji ni sopstvenu firmu nije umeo da vodi, a ne najveći sistem u zemlji? A zatim brže bolje poništili i izabrali novog. Kakvi su bili kriterijumi za izbor?", navedeno je u saopštenju LDP-a.
LDP smatra da ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović mora da objavi kriterijume izbora direktora, biografije kandidata i stručne kvalifikacije, kao i planove reformi Železnica koje su kandidati predložili "kako se ne bi desilo da kada se sutra probudimo dobijemo još jednog direktora Železnica".
Nastaviti sa katastrofalnom politikom vođenja Železnica može samo da poništi uštedu postignutu smanjenjem plata i penzija, a plaćanje dugova Železnica i sindikalnih večera i putovanja može još više da košta poreske obveznike, ocenjuje LDP.
"Takva vrsta poslovanja mogla je jedino biti prekinuta izborom ozbiljnog direktora Železnica, na ozbiljnom medjunarodnom tenderu, iz čega bi se videlo da zaista postoji želja da se najveće gubitaško preduzeće u Srbiji reformiše", zaključio je LDP.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP