Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

SAD I ZVANIČNO REČENO PRIŠTINI

Ako Tači dođe, biće uhapšen

Autor: Beta | 20.04.2015 - 14:07:00h | Komentara: 0

Vlasti Srbije odgovorile su danas i zvanično kosovskim organima da će zamenik premijera Kosova Hašim Tači biti uhapšen ukoliko 24. aprila dođe u Beograd, jer protiv njega postoji pravosnažna presuda, a na osnovu nje i poternica, saznaje agencija Beta.

Hašim Tači

Hašim Tači | Foto: AP

Isti izvor je za agenciju Beta kazao da je juče oficiru za vezu Beograda sa Prištinom stigao zvaničan zahtev kosovskih organa da se Tačiju odobri dolazak na skup jedne nevladine organizacije u Beogradu.
U skladu sa dogovorenim sporazumom o posetama zvaničnika, Prištini je danas i zvanično odgovoreno da će Tači biti uhapšen ukoliko dođe u Beograd.

Zamenik ministra spoljnih poslova Kosova Petrit Seljimi rekao je ranije danas da Tačiju još nije odgovoreno da li može da dođe u Beograd.

Seljimi je Radio-televiziji Kosova rekao da je Tači odgovorio pozitivno na poziv NVO, ali da do danas nije dobio odgovor Beograda o tome da li može da dođe na najavljeni skup.
Srpski zvaničnici proteklih dana rekli su da Tačijeva eventualna poseta nije usaglašena sa institucijama Srbije, da je nepotrebna i da će biti uhapšen ako dođe jer ga je sud 1997. godine osudio na 10 godina zatvora zbog terorizma.
Tači je pozvan na skup "Evropske integracije zapadnog Balkana - zajedno možemo bolje" koji 24. aprila organizuje NVO Omladinski odbor za obrazovanje.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP