Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

POSETA

Albanski premijer Edi Rama u septembru u Beogradu

Autor: Tanjug | 25.08.2014 - 23:07:00h | Komentara: 0

Premijer Albanije Edi Rama doputovaće u septembru u zvaničnu posetu Srbiji, što će biti prva zvanična poseta visokog albanskog zvaničnika Beogradu posle 70 godina, objavio je list Danas. Pozivajući se na kabinet albanskog premijera, Danas piše da je poziv predsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića za posetu Beogradu stigao u Tiranu i da samo preostaje da se odredi tačan datum posete.

Danas, u izdanju od utorka, podseća da je Rama trebalo da poseti Beograd pre pola godine, ali je ta poseta odložena nakon raspisivanja vanrednih, martovskih izbora u Srbiji.

Edi Rama

Edi Rama | Foto: Wikimedia Commons

  Edi Rama će biti prvi premijer Albanije koji posećuje Srbiju posle sedam decenija. Poslednji put je u Beogradu bio Enver Hodža 1947. godine, i to kao gost Josipa Broza Tita i ondašnje jugoslovenske federacije, navodi list.

U nedavnom intervjuu Danasu Rama je izjavio da najznačajnija tema za razgovor sa vlastima u Beogradu jeste posmatranje regiona kao zajedničkog tržišta, a kao problem s kojim se može suočiti tokom razgovora naveo je razlike Beograda i Tirane u vezi sa Kosovom.
"Albanska vlada neće zastupati nekakav paternalistički stav u odnosu na Kosovo. Za nas je Kosovo država ravnopravna sa drugim državama u regionu. U našim razgovorima sa Beogradom, kada se budemo dotakli te teme, mi ćemo insistirati da se Kosovo tretira kao zaseban subjekt, što ono i jeste u suštini. U svakom slučaju, nema razloga da Albanija govori u ime Kosova", kazao je tada Rama.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP