Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

ŠTA BI VOZILI DA IM NEMA DRŽAVE

ALO! ISTRAŽUJE: Ceo državni vrh u javnom prevozu!

Autor: Ivana Kljajić | 08.03.2014 - 20:34:00h | Komentara: 7

Da se kojim čudom ukinu državne limuzine, naš politički vrh vozio bi se gradskim prevozom. Najmoćniji ljudi države, premijer, vicepremijer, predsednik Skupštine i većina ministara, nemaju privatni automobil, a predsednika Srbije je, barem teoretski, moguće videti u skoro punoletnoj „ladi nivi“ ili tek poklonjenom „audiju A6“ iz 2003, koji je dobio od sina.

Gospodo, kad prođe  kampanja, svi na  „www.mojauto.rs“ da  izaberete odlične polovnjake

Gospodo, kad prođe kampanja, svi na „www.mojauto.rs“ da izaberete odlične polovnjake | Foto: Nenad Đorđević

 Sudeći po prijavljenim imovinskim kartama, vodeći političari i državni funkcioneri su sirotani i po novčaniku i po voznom parku. Već naviknuta na sopstvenog vozača i zatamnjena stakla na crnim luksuznim četvorotočkašima, većina kao da nema nameru da se opskrbi automobilom za privatne potrebe. Tako ispada da najnovijeg ljubimca ima lider URS-a Mlađan Dinkić, koji je od kupovine prvog srpskog „fijata 500L“ pretprošle godine napravio pravi marketinški događaj za sebe i svoju stranku, kao zaslužne za dovođenje italijanske kompanije u Kragujevac.

Dušan  Bajatović

Dušan Bajatović vozi "tamić" | Foto: Đorđe Kojadinović

 Ostali stranački prvaci uglavnom su bez vozila, kao Aleksandar Vučić, Ivica Dačić, Boris Tadić, Čedomir Jovanović, Vojislav Koštunica, Rasim Ljajić, Velimir Ilić, Aleksandar Vulin, Jovan Krkobabić i Dragan Marković Palma. Uz Dinkića, još jedino Dragan Đilas, Sulejman Ugljanin i Ištvan Pastor u garaži čuvaju svoje ljubimce. Lider DS-a BMW iz 2007, predsednik SDA „mercedes C220“ star 14 godina, a lider SVM-a ima „mercedes B180“ iz 2008.
Podaci o konjskim snagama u imovinskim kartama otkrivaju da su partijski funkcioneri privatno znatno mobilniji i gabaritniji od svojih šefova.
Zanimljivo je da među naprednjacima prednjači jedna dama. Zorana Mihajlović vozi snažnog terenca „tojotu rav 4“ iz 2008. i njoj na crtu jedino može da stane Bratislav Gašić u svom „audiju Q7“, koji je jači, ali i godinu dana stariji.

Zorana iz službenog  „audija“ u  svoju „tojotu rav4“

Zorana iz službenog „audija“ u svoju „tojotu rav4“ | Foto: V. Tripić

 Ne samo da ima ubedljivo najjaču platu u zemlji nego Dušan Bajatović prednjači i po vozilima koje poseduje. Pošto se stalno vozi crnim službenim limuzinama, direktor „Srbijagasa“ u privatnoj kolekciji ima nešto robusnije mašine: dva terenca („folksvagen tuareg“ i „tojotu lend kruzer“), motocikl („beverli kruzer“), prikolicu i kamion („tam 110 bv“) iz 1980! U prvom ešalonu SPS-a privatni automobil vozi još samo Žarko Obradović („škoda oktavija“ iz 2009). I njihovi koalicioni partneri više vole službene automobile. Jedino je potpredsednik PUPS-a Milan Krkobabić prijavio svoju “tojotu korolu“ staru 13 godina.

Toma zaradio šumu, a Aca ostao bez stana!

Čak 1.938 funkcionera je predalo vanredne izveštaje o imovini i prihodima koji su uvećani ili umanjeni za oko 4.000 evra na godišnjem nivou. Predsednik Tomislav Nikolić dodao je na svoj konto šumu, depozit i štedni ulog u bankama, a premijer Ivica Dačić dopunio je imovinsku kartu periodičnim deviznim subvencijama za službena putovanja, koja su u prošloj godini iznosila 3.243 američkih dolara, 3.992,37 evra i 210 funti. Ove godine izgleda da jedino vicepremijer Aleksandar Vučić beleži minus, jer u njegovoj imovinskoj karti objavljenoj na sajtu Agencije za borbu protiv korupcije nedostaje stan koji je uredno prijavio 20. decembra prošle godine, u prethodnom izveštaju.


Ima garažu, nema automobil

Predsednik raspuštene skupštine Nebojša Stefanović vlasnik je jedne garaže iako nema automobil! Ova garaža verovatno čeka novog ljubimca, pošto je ovaj naprednjak prodao ili poklonio „škodu oktaviju“, koja je bila zavedena u njegovoj imovinskoj karti početkom prošle godine.
Poslednji komentari
  • Maja Vreme: 08.03.2014 21:31h

    Da raspišemo narodni zajam da im svima kupimo Bus-Plus personalne kartice, da ih lepo validiraju, a ako zaborave ili izgube, pošto nemaju naviku da ih nose, da ih lepo kontrolori Apexa izbace iz vozila, uz dobar udarac u stomak! Kao i svim gradjanima ovog grada! To bi bilo pošteno.

  • Jagodina Vreme: 09.03.2014 00:58h

    Palma nema auto? Palma ima dzipove Mercedes ML, Lincoln Navigator i Audi A6, kao i skuter. To je ono cime se vozi po Jagodini. Vrlo moguce da mu je vozni park jos bogatiji.

  • Neša Vreme: 09.03.2014 01:31h

    Bajatović,kako ime kaže,glani baja!

  • nedjo Vreme: 09.03.2014 02:34h

    lepo se oni spordju

  • srki Vreme: 09.03.2014 08:49h

    istraživanje od 8.3 rađeno na 12oo ispitanika bez kosova,sns3o,1,ds14,3.sps.13,6,nds8,4,dss8,3,ldp4,9,urs4,8,dveri 4,8,srs4,7.to je trenutno raspoloženje u srbiji istinito koje niko neobjavljuje.u odnosu na zadnje koje je rađeno sns ima pad od 6%.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP