Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

SOCIJALISTIČKO UDOMLJAVANJE

ALO! SAZNAJE: Dačićeva Ivana bi u "Južni tok"!

Autor: Ekipa ALO! | 19.09.2014 - 19:52:00h | Komentara: 19

Posle najave da će dobiti šut-kartu iz menadžmenta “Dunav osiguranja”, predsednica Saveta za informisanje i propagandu Socijalističke partije Srbije Ivana Petrović (34) na sve strane pokušava da nađe novo uhlebljenje! Kako “Alo!” saznaje, i dalje aktuelna direktorka marketinga u ovom javnom preduzeću pikirala je novo radno mesto, i to u rusko-srpskom preduzeću “Južni tok Srbija”, gde joj plata ne bi bila manja od 2.000 evra!

Pošto je dolaskom novog generalnog direktora Mirka Petrovića praktično okončana dugogodišnja vlast socijalista u “Dunav osiguranju”, funkcionerka SPS-a preko svog partijskog šefa Ivice Dačića i drugova iz stranke ubrzano radi na pronalaženju udobne pozicije za sebe, i za sada je najbliža da pređe u “Južni tok Srbija”, u kojem socijalisti imaju velikog uticaja.

Ivana Petrović

Ivana Petrović

Naš izvor iz vrha SPS-a kaže da su gotovo svi najviši funkcioneri iz redova socijalista dobili zadatak da što pre i što bolje udome Dačićevu saradnicu.
- Dolaskom novog rukovodstva na čelo “Dunava”, Ivani Petrović je jasno rečeno da na nju više ne računaju. Dali su joj dve, tri nedelje da nađe novi posao, i taj rok je davno prošao. Sve što joj je bilo ponuđeno nije joj odgovaralo, odbijala je... Pokušala je u ministarstvima koja drže socijalisti, ali je tamo niko nije hteo. Jasno su rekli Dačiću da im ne treba. Sada vrh SPS-a pokušava da je ubaci u “Južni tok Srbija”! Ma nije ona naivna, tamo su plate velike, a ona je navikla na visoka primanja i luksuzan život - priča sagovornik “Alo!”.

SPS će biti moderna evropska socijaldemokratska stranka: Ivica Dačić

Okružen uspešnim kadrovima: Ivica Dačić | Foto: FoNet

U “Južnom toku Srbija” nam je nezvanično rečeno da za Petrovićevu za sada nema mesta.
- Nije planirano proširenje radnih mesta dok ne počne da se gradi gasovod “Južni tok”. Inače, plate direktora sektora nisu ispod 2.000 evra - kaže naš sagovornik.
U “Dunav osiguranju” za “Alo!” tvrde da Petrovićeva samo formalno još radi u ovoj kompaniji.
- Ona sada nema više nikakvih ovlašćenja, nema pravo potpisa i bukvalno je samo formalno na čelu Direkcije. Izašli smo joj u susret i ostavili je na dosadašnjem mestu dok ne nađe novi posao - ispričali su nam u ovoj kompaniji.

Poveravam se mami, tati i dečku

Upitana za mogućnost prelaska u “Južni tok Srbija”, Ivana Petrović kaže da je i dalje direktorka u “Dunav osiguranju” i da joj ne pada na pamet da javno govori o eventualnoj promeni firme.

Ivana uživa u brzim kolima, nosi pištolj...

Ivana uživa u brzim kolima, nosi pištolj...

- To su budalaštine. Zašto sam vam ja toliko interesantna? Sve i da idem, to sigurno vama ne bih rekla. To bi znali moji roditelji i moj dečko, i to je sve. I dalje sam na poziciji direktora Direkcije za marketing i odnose sa javnošću “Dunav osiguranja”. Uostalom, možete uputiti i zvaničan zahtev kompaniji i sve ovo proveriti - izjavila je ona za naš list.

Vrtoglavi uspon državne službenice

Ivana Petrović je sociolog, a prve korake u karijeri napravila je u stranci i državnim službama ili firmama koje su vodili socijalisti, pa je tako bila PR menadžer u kabinetu ministra za infrastrukturu Milutina Mrkonjića, šef službe za odnose s javnošću i marketing „Srbijagasa“, a od 2013. i direktor marketinga u „Dunav osiguranju“.

... a leta  provodi na  jahtama

... a leta provodi na jahtama

Inače, Petrovićeva zbog vrtoglavog uspona u karijeri, luksuznog života i bahaćenja zabija prstu i u oko javnosti, ali i većini funkcionera u SPS-u koji ne mogu da proniknu u tajnu njenog bogatstva i uticaja. Već se pisalo o njenom hvalisanju na društvenim mrežama kada je otkrila da uživa u egzotičnim putovanjima, skupocenim limuzinama i jahtama, a otkriveno je i da poseduje dozvolu za oružje. Najveća enigma je, ipak, kako je uspela da u 28. godini iskešira 110.000 evra za stan od 71 kvadratnog metra u Beogradu.
Poslednji komentari
  • grada Vreme: 19.09.2014 21:53h

    Hocemo li se ove bande ikada resiti?

  • olga Vreme: 20.09.2014 00:07h

    Devojka ima dodatna primanja mimo plate to je sasvim jasno,a vi istražite čime bi mogla da se bavi.;nema tu velike tajne sve je jasno.

  • Zoran Vreme: 20.09.2014 00:32h

    ZATO SMO MI I PROPALI U ZADNJIH NEKOLIKO GODINA,DOTIÄŒNA DAMA NIJE NI ZA KIOSK!!!

  • BgBoy Vreme: 20.09.2014 01:02h

    pa čija je na kraju, Dačićeva ili Mrkonjićeva ??? Sekretarica ili šta već ? Bitno je da je lepo situirana, stan, luksuzna kola, egzotična putovanja! E Srbijo zbog ovakvih i sličnih ti umanjuju bedne penzije i plate!

  • sonja Vreme: 20.09.2014 02:37h

    Sramota Dacicu smanjujete plate penzije poskupljujete sve oguliste jadan sitan narod a svojim velike plate i najbolja radna mjesta. Borite se kako zaposliti vise familije prijatelja u drzavu a narod gladan djeca bolesna umira nema lijeka i no para za djecu bolesnu. Sramite se

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP