Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

NEĆE BITI OBELEŽENO STRADANJE U SREBRENICI

ALO! SAZNAJE: Zabranjeni svi skupovi u Beogradu!

Autor: I. K. | 10.07.2015 - 11:19:00h | Komentara: 2

Svi skupovi koji su najavljeni za sutra u Beogradu su zabranjeni, saznaje ALO!.

Protest ispred Skupštine

Ovako je ispred Skupštine | Foto: FOTO Tanjug/Zoran Žestić

Svih sedam skupova, koji su prijavljeni u Beogradu za sutra, kada se obeležava godišnjica stradanja u Srebrenici, zabranjeni su.

Saznanja Alo! potvrdio je ministar policije Nebojša Stefanović.

- Imajući u vidu situaciju u čitavom regionu, odlučili smo se na ovakav potez. Za bezbednost ne samo učesnika skupova već i građana je bolje da budu zabranjeni - rekao je ministar policije na konferenciji za novinare.

Skup "7.000" je za sutra prva prijavila grupa NVO, a potom su kontramitinge prijavile i desničarske organizacije, dok je Vojislav Šešelj pozvao svoje pristalice da se grupi učesnika mitinga "7.000" pridruže, ali sa četničkim obeležjima i zastavama. 

- Bezbednosne procene za posetu premijera Vučića Srebrnici su, takođe, urađene i situacija je složena - rekao je ministar policije.

Stefanović je rekao da je premijeru Vučiću saopšteno da je, prema procenama, bezbednosna situacija u Srebrenici složena i da je na njemu da donese odluku da li će ići na komemoraciju.


Kako je rekao procenjeno je da se očekuje veći broj ekstremista, da ima potvrde da su neki već tamo pristigli, a da će neki doći danas ili sutra.


Stefanović je naveo i da se, u delu medija u BiH, "emituju poruke mržnje prema Srbima, a naročito prema premijeru Vučiću".

- Situacija je uzavrela i to smo saopštili premijeru -  rekao je Stefanović i dodao da će premijer Vučić odlučiti da li će ići u Srebrenicu.

Poslednji komentari
  • dusan Vreme: 10.07.2015 12:49h

    na momenat sam pomislio bas lepo sto sutra nevladine organizacije nece promovisati sebe i navodna zbivanja u srebrenici i napokon barem jedan vikend docekamo mirno i opusteno , glavni razlog zabrane skupove nisu bile nevladine organizacije i njihova propaganda , vec reakcija veceg broja srpskog naroda i samog ucesca pristalica srpske radikalne stranke . dobar potez od ministarstva policije da nebi doslo do nereda . a moj savet je ubuduce kad god budu zakazivani skupovi ovih mutnih organizacije istog momenta treba organizovati kontra skup na taj nacin ih mozemo spustiti na zemlju jer su inace jako i hrabro visoko poleteli .

  • kiza bosanac Vreme: 10.07.2015 13:11h

    Ne bih da komentarisem za skupove nego za izjavu ministra da je situacija oko bezbednosti premijera komplikovana i da on sam odluci . Pa gde to ima ? Pa nije premijer strucan u protivteroristickoj zastiti , valjda imamo nekog strucnog u policiji koji ce reci postoji toliki i toliki rizik i mozemo ili ne mozemo da zastitimo premijera . Da li nase sluzbe mogu uprkos tom riziku da garantuju bezbednost premijeru ili ne ? Stvarno smo banana drzava , nije ni cudo sto se tu nalazimo gde se nalazimo .

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP