Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

POJEDINCI ĆE BITI IZUZETI OD PRIMENE

Amandman na zakon o maksimalnom broju zaposlenih

Autor: Tanjug | 28.07.2015 - 20:49:00h | Komentara: 1

Funkcioneri u zakonodavnoj, izvršnoj i sudskoj vlasti, sudije Ustavnog suda, tužioci i njihovi zamenici, kao i nastavno osoblje u visokoškolskim ustanovama biće izuzeti od primene člana zakona o načinu određivanja maksimalnog broja zaposlenih u javnom sektoru koji se odnosi na prestanak radnog odnosa zbog ispunjavanja uslova za starosnu penziju.

Skupština Srbije

Skupština Srbije | Foto: Andrej Isaković

To je predviđeno amandmanom Odbora Skupštine Srbije za pravosuđe, državnu upravu i lokalnu samoupravu koji je večeras predložen na sednici tog tela.

U obrazloženju amandmana se navodi da je on predložen zbog činjenice da se radi o delovima javnog sektora koji su od izuzetnog značaja za Srbiju, i da bi u slučaju njegovog neprihvatanja moglo doći do negativnih posledica po zakonit, odgovoran i skladan rad tih institucija.

Članom zakona koji se odnosi na prestanak radnog odnosa zbog ispunjenja uslova za starosnu penzju predviđeno je da zaposlenom u javnom sektoru prestaje radni odnos kada navrši godine života i staž osiguranja propisanih zakonom za odlazak u starosnu penziju, nezavisno od propisa kojim se uređuje njegov radno-pravni status.

Tim članom, između ostalog, predviđeno je i da zaposleni ostvaruje pravo na otpremninu, kao i da se sporazumom može utvrditi nastavak radnog odnosa zaposlenog najduže do navršenja 65 godina života i najmanje 15 godina staža.
Poslednji komentari
  • mr Vreme: 28.07.2015 21:24h

    Znači i dalje će starci da upropaštavaju i pljačkaju, a mladi i školovani da napuštaju Srbiju i izgrađuju zapad.Bravo trula koalicijo?Možda će ti matorci i natalitet da povećaju i promene demografsku sliku Srbije.Bravo za SNS.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP