Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

OPS

Ameri prekrstili Nikolića u Rusa!

Autor: F.B. / B. Majdarević | 26.09.2012 - 19:28:00h | Komentara: 0

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić proglašen je Rusom, a Srbija delom Ruske Federacije u diplomatskoj poseti Americi, saznaje „Alo!“!

Tomislav, predsednik

"Nije da ne bih voleo da sam Rus", predsednik Srbije | Foto: FoNet

Sa Obamom o ekonomiji

Tokom posete Njujorku, predsednik Tomislav Nikolić je u ponedeljak razgovarao sa Barakom Obamom i Ban Ki Munom, a juče se Generalnoj skupštini UN-a obratio kao treći govornik, odmah posle predsednika SAD. Nikolić je u kratkom razgovoru Obami predočio napore Srbije u prevazilaženju teške ekonomske situacije, a ovaj je izrazio uverenje da odnosi dve zemlje idu uzlaznom putanjom. Predsednik Srbije bi u četvrtak trebalo da se sastane i sa visokom predstavnicom EU Ketrin Ešton.

Kada je naša delegacija u ponedeljak sletela u Njujork, došlo je do zabune zbog diplomate Raše Grujića, čije ime prilikom izgovora zvuči isto kao i engleski naziv za Rusiju.
Do zabune je došlo kada je američki policajac zaustavio svitu iz Srbije, a Grujić u nameri da „pogura“ stvar povikao „recite samo Raša“, što je službeniku bilo dovoljno da prenese protokolu: „Delegacija iz Srbije, to je deo Rusije“.

- Delegacija je stigla u Njujork i dočekao je savetnik u našoj misiji Raša Grujić. Došli smo do nekog policajca na aerodromu koji nam je zabranio prolaz. Raša je pokušavajući da objasni ko smo počeo da viče: „Delegacija iz Srbije, recite tamo Raša.“ Na šta je policajac izgovorio u motorolu: „Delegacija iz Srbije, to je deo Raša (eng. Russia). Svi su, uključujući i predsednika prasnuli u smeh, a policajac je ostao potpuno zbunjen - prenosi za „Alo!“ jedan od članova delegacije.

Predsednikov sajt „kolabirao“

Novi sajt predsednika Srbije Tomislava Nikolića („www.predsednik.rs“) pao je samo dva sata od svoje premijere. Iako je sa radom zvanično krenula juče u osam sati ujutro, internet prezentacija je već oko 10 sati bila nedostupna korisnicima da bi tek u poslepodnevnim časovima na sajtu bile prikazane dve velike fotografije, jedna predsednikova, a druga predsednika SAD, povodom susreta dva lidera. U predsedništvu su objasnili da je do kvara došlo jer je sajt sveže „okačen“, te mu je potrebno neko vreme da profunkcioniše. Inače, zamišljeno je i da sajt građanima pruži novu mogućnost onlajn komunikacije s predsednikom.

Inače, predsednik Srbije je u obraćanju Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija poručio da je Srbija privržena postizanju trajnog mira Srba i Albanaca i da se zalaže za direktne pregovore na najvišem političkom nivou, bez priznavanja nezavisnosti Kosova.
- Istovremeno, dozvolite mi da budem jasan: Srbija nije spremna, ne može i nikada, ni pod kojim uslovima, neće da prizna, ni eksplicitno ni implicitno, jednostrano proglašenu nezavisnost svoje južne pokrajine Kosova i Metohije - poručio je predsednik Srbije.
On je takođe poručio da Srbija traži istragu povodom navoda sadržanih u izveštaju Dika Martija, izvestioca Parlamentarne skupštine SE.
- Zahtevamo samo istinu. Da se otkrije sudbina stotina nestalih Srba sa Kosova i Metohije, za koje se opravdano pretpostavlja da su bili žrtve nelegalne trgovine ljudskim organima i drugih zločina počinjenih na Kosovu i Metohiji. U ime svog naroda tražim pravdu za nevine žrtve - rekao je predsednik Nikolić.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP