Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

APEL VLADI SRBIJE

Američki Srbi podržali smenjenog konzula

Autor: G. Đ. | 19.10.2013 - 08:00:00h | Komentara: 2

Najuticajnijih Srba koji žive u Americi, njih 43 uputili su prošle nedelje javni apel Vladi Srbije kojim traže da se nedavno smenjenom genralnom konzulu u Čikagu Desku Nikitoviću oda priznanje za uspešan desetogodišnji rada!

Desko Nikitović

Desko Nikitović

Pored episkopa Longina, predsednika svih srpskih nacionalnih organizacija, apel su potpisali i najuticajniji Srbi koji žive u Americi među kojima su Branko Tupanjac i Majkl Đorđević. Potpisnici ističu da je generalni konzulat u Čikagu pre dolaska Nikitovića na njegovo čelo bio simbol nesloge, a da je u poslednjih 10 godina, uz SPC, postao stožer srspkog okupljanja.


- Nikitović se godinama borio za demokratske promene u Srbiji, za poboljšanje srpskog imidža u Americi i uspostavljanje boljih odnosa dijaspore s maticom - kaže se u apelu i ističe da je Nikitović najzaslužniji što je porodici Nastić iz Kalifornije, posle osam meseci, vraćeno dvoje maloletne dece, koje im je sud u ovoj državi neopravdano oduzeo. Autori apela ukazuju i na veliki doprinos Deskove supruge Rajan, koja je donirala velika finansijska sredstva za humanitarne projekte u Srbiji i Americi.

Nikitović je na mesto generalnog konzula u Čikagu postavljen 2003. na predlog Demokratske stranke i on je bio prvi konzul koji je na to mesto biran iz redova dijaspore. Pre mesec dana smenjen je sa te funkcije, posle pisanja jednog beogradskog dnevnog lista da je na kredit kupio kuću u Čikagu, a onda je pod kiriju izdao MSP. Sam konzul je demantovao tvrdnje da je na taj način oštetio srpski budžet pošto iznajmljivanje kuće u kojoj živi s pordicom košta preko 8.000, a on je od države mesečno na ime zakupa dobijao samo 2.500 dolara.
Poslednji komentari
  • Olga Vreme: 19.10.2013 15:13h

    Šta će vam stranac konzul?sve što je predložila DS treba hitno posmenjivati jer apsolutno ne rade za državu nego za sebe lično.Gde je snaja Rade talibanke ?Da li je ta Tadićeva konkubina povučena iz Rima ili tamo još uvek pravi orgije sa čelnicima DS-a?Građani su ludi što plaćaju taj ološ.Proveriti imovinu i svekrve i Damira Hrustanovića kao i Šerifa jer su ojadili Beograd.

  • petrovic zoran Vreme: 20.10.2013 15:10h

    Napisite nesto o njegovom zameniku generalnog konzula acimovic nebojsi koji je iznajmio stan fiktivnim ugovorom od zene (pastorka iz prvog braka) a stan je vlasnistvo jjegove zene tanje acimovic americke drzavljanke sa kojom se vencao 2001. god., covek boravi takodje 1o godina i drzava mu placa stanarinu za odplacivanje kredita. desko nikitovic ima falsifikovanu diplomu visoke strucne spreme. svi ga iseljenici poznaju kao dobrog molera dok je krecio stanove po cikagu. fakultet nikada nije zavrsio.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP