Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

NAJAVIO BITKU ZA BEOGRAD

Antić: Izbori u Beogradu krajem febrara, početkom marta

Autor: Beta | 24.10.2013 - 11:19:00h | Komentara: 7

Funkcioner Socijalističke partije Srbije (SPS) i ministar saobraćaja Aleksanadar Antić izjavio je danas da bi lokalni izbori u Beogradu trebalo da se održe krajem februara ili početkom marta.

Aleksandar  Antić

Aleksandar Antić | Foto: FoNet

"Izbori treba da budu u funkcionalnom momentu, kada se završi ciklus upravljanja gradom. Ne bi bilo dobro da u nedelji kada imamo najveći
sneg i najveće probleme u Beogradu imamo izbore", rekao je on za B92.
Antić, koji je i šef beogradskih socjalista, uputio je poziv Demokratskoj stranci i Srpskoj naprednoj stranci da razmisle o tome da se izbori na Voždovcu održe kada i izbori u Beogradu.
"Ne bi bilo dobro da se dva puta igramo izborima", rekao je on. Antić je kazao da će odluku o kandidatu SPS-a za gradonačelnika doneti organi partije i da se o tome već razmišlja.
"Ne bih da licitiram o imenima, ali pretpostavljam da ćemo ići na neka mlađa kadrovska rešenja od Milutina Mrkonjića", rekao je on.
Na pitanje da li bi se kandidovao za mesto gradonačelnika glavnog grada, Antić je kazao da će u slučaju da to bude zahtev njegove partije o tome razmisliti, jer su njegovi prioriteti u politici uvek bili vezani za Beograd.
Govoreći o imenovanju privremenog organa koji bi vodio Beograd do izbora, Antić je rekao da su se danas stekli uslovi za raspuštanje Skupštine, a da će konsultacije o konačnom rešenju početi ovih dana.
"Odluka je na Vladi i Ministarstvu za lokalnu samoupravu. Očekujem da će ministarstvo već ovih dana ući u konsultacije sa političkim strankama i, iako ne volim da dajem rokove, očekujem formiranje tog tela za desetak, petnaest dana", rekao je Antić.
Funkcionier socijalista kazao je da još nije bilo razgovora o tome kako će po strankama biti rasporedjeno pet mesta u privremenoj upravi.
Antić je kazao da će kao predsednik beogradskih socijalista za mesto SPS-a u privremenom organu predložiti Nikolu Nikodijevića, koji je do sada bio član gradskog veća.
On je kazao da ne postoji ograničenje za imenovanje u privremeni organ, odnosno obaveza da bilo ko od članova bude iz redova odbornika.

Izbori na Voždovcu 15. decembra

Zamenik predsednika Skupštine grada Beograda Zoran Alimpić raspisao je danas za 15. decembar izbore za Skupštinu opštine Voždovac.
"Izbori se održavaju u složenim političkim uslovima, ali verujem da će svi učesnici u izbornom procesu biti svesni odgovornosti. Pozivam gradjane Voždovca da iskoriste svoje zakonsko pravo i glasaju za stranke i ljude za koje veruju da će ih predstavljati na najbolji način" naveo je Alimpić u izjavi medijima.
On je pozvao sve učesnike da se ponašaju u skladu sa Ustavom, zakonima i demokratskim procedurama kako bi izbori prošli u dobroj atmosferi.

Poslednji komentari
  • ana Vreme: 24.10.2013 11:45h

    Evo još jedne prilike za naprednjake. Još jedna pobeda u nizu pre raspisivanja izbora u Beogradu. Na ovim izborima će narod još jednom pokazati da ima ogromno poverenje u sadašnju vlast.

  • anka Vreme: 24.10.2013 12:17h

    Dosta nas koji smo glasali za DS se ne slaze sa politikom Djilasa i odlukama koje je donosio nakon izbora! Sta je sa nasom voljom?

  • djomla Vreme: 24.10.2013 12:18h

    Dacic je hit! On sad porucuje DS-u da ce svi odgovarati..kada je raskinuo koaliciju. Posle pada Milosevica, okrenuo se Evropi, jer je to bilo popularno u DS-u, posle pada DS-a okrenuo se kriminalcima i borbi protiv korupcije, jer je to aktuelno u SNS-u. Polako, nije iskljuceno da ce na kraju i hvaliti homoseksualce i njihova zalaganja. Covek je neunistiv.

  • svrca Vreme: 24.10.2013 12:19h

    Vreme je da vidimo kako ce i druga opcija da se snadje na ovom odgovornom zadatku. Mnogo smo ocekivali od DS-a, a dobili malo. DS je osiromasio prigradske opstine, tako sto je sve pare slio u budzet Beograda, pa opstinama dodeljivao novac na kasicicu, koji je zapravo nas. Tako I nije tesko voditi grad.

  • kiki Vreme: 24.10.2013 12:20h

    Nisam partijski aktivna, od 2000 glasala sam za demokratsku opciju, verovala sam Djindjicu, verovala sam Kostunici, pa Tadicu. Djilasu nikada, ali sta imam od svega toga, osim izgubljenih deset godina zivota I stagnacije u svakom smislu.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP