Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

SAVETNIK TOMISLAVA NIKOLIĆA I DALJE ĆUTI O ASTRONOMSKOJ ZARADI

Antiću,
ala si alav!

Autor: I. Kljajić - M. Dakić | 10.01.2014 - 07:42:00h | Komentara: 17

U vreme kada država propagira oštre mere štednje, ministar finansija Lazar Krstić sam je u budžet osim plate vratio sve naknade koje mu pripadaju za članstva po raznim državnim komisijama, agencijama, upravnim odborima, a savetnik predsednika Oliver Antić bez pardona mesečno inkasira 700.000 dinara! On ni juče nije želeo da za naš list odgovori hoće li slediti primer kolege iz Vlade i po svojoj savesti vratiti bar deo astronomskih prihoda državi.

Oliver Antić

Zar ti nije malo mnogo?! 

Ma šta je 700.000 dinara?:
Najskuplje plaćene gluposti
u Srbiji

Na jednom od njegovih radnih mesta, u Predsedništvu Srbije, peru ruke od njegovih postupaka.

- On kod nas radi besplatno, ne uzima ni naknade za članstvo u komisijama za odlikovanja i pomilovanja - poručuju s Andrićevog venca i ne žele da komentarišu moralne aspekte Antićeve odluke da zadrži sve naknade. Do njega juče nije bilo moguće doći jer nije bio u Predsedništvu, a na pitanja koja smo mu zvanično uputili mejlom odgovor nije stigao. U Ministarstvu finansija neformalno su nam prokomentarisali da gest njihovog šefa dovoljno govori za sebe. Da podsetimo, on je pre nekoliko dana vratio sve nadoknade sem plate u budžet i, da bi se to regulisalo zakonom, potrebno je promeniti čak 15 propisa i to će biti urađeno do 1. juna ove godine.

O imovinskom stanju savetnika Antića „Alo!“ je juče pisao, otkrivši prema zvanično dostupnim podacima sa sajta Agencije za borbu protiv korupcije da on mesečno inkasira 16 prosečnih srpskih plata. On već godinama ima višestruka primanja na Pravnom fakultetu, ali uzima i oko 300.000 dinara za obavljanje raznoraznih poslova po ministarstvima ili u Vladi Srbije. On se time stavio na čelo najplaćenijih srpskih funkcionera - na tolikim primanjima mogli bi da mu pozavide i njegov šef Tomislav Nikolić, premijer Ivica Dačić ili vicepremijer Aleksandar Vučić.

Svi gresi druga savetnika!

Karijeru Olivera Antića obeležili su brojni gafovi, zbog kojih bi neko sa manje političke zaleđine odavno zglajznuo. Tako su mediji u poslednje vreme njegovo ime dovodili u vezu s Miroslavom Miškovićem, s kojim navodno pokušava da sruši lidera naprednjaka Aleksandra Vučića.

Veliki skandal izazvao je kada je u javnost procurilo da je pregovarao oko pomilovanja sa bivšim šefom DB-a Radetom Markovićem, osuđenim na 40 godina zatvora za ubistvo četvorice funkcionera SPO i Ivana Stambolića, a kome je navodno obećao da će sredinom ove godine biti na slobodi. Sam Antić je izjavio da će Markovićev zahtev za pomilovanjem biti razmotren.

Nedavno je i pompezno najavio rasplet afere međunarodnih razmera koja će pokazati pozadinu napada na predsednika Nikolića, a onda se ispostavilo da je doveo kontroverznog i problematičnog hrvatskog novinara Domagoja Margetića. Ali to nije sve. Tri dana nakon što su ostaci Pavla Karađorđevića sahranjeni na Oplencu, rekao da bi za Kraljevinu Jugoslaviju bilo bolje da je ostala u Trojnom paktu s Hitlerom. A probio se još devdesetih, kada je, kao dekan Pravnog fakulteta, radikal Antić sproveo čistku nepodobnih profesora i zaposlio Vojislava Šešelja.

On je optužen i u aferi „indeks“ da je naplatio 500 evra studentu da položi ispit. Zamenik tužioca je odustao od krivičnog gonjenja Antića. On je krajem prošle godine napustio Srpsku naprednu stranku, ali ga je Tomislav Nikolić zadržao na mestu savetnika.

Rekorderi

Dušan Bajatović

Dušan Bajatović | Foto: FoNet

Apsolutni rekorder po debljini koverte je generalni direktor “Srbijagasa” i potpredsednik socijalista Dušan Bajatović, koji mesečno prima čak dva miliona dinara! Po broju fotelja prednjači još jedan socijalista. Generalni sekretar Vlade Veljko Odalović obavlja čak osam javnih funkcija, za koje mesečno prihoduje blizu 350.000 dinara.

Zoran Lilić

Zoran Lilić | Foto: Rajko Ristić

Da i bivši funkcioneri socijalista lepo žive u ovoj državi, pokazuje primer nekadašnjeg predsednika SRJ Zorana Lilića, koji se skrasio u “Putevima Srbije” i Jubmes banci za “platicu” od ukupno 388.000 dinara.

Dejan Đurđević

Dejan Đurđević | Foto: FoNet

Nešto manju zaradu ima najnapredniji naprednjak i večiti državni činovnik Dejan Đurđević, koji je prigrabio šest funkcija i mesečne prihode od 454.356 dinara!

Poslednji komentari
  • toni Vreme: 10.01.2014 08:18h

    Pametnima ne trebaju savetnici , a glupe i onako ne vredi savetuvati.

  • Dejan Vreme: 10.01.2014 08:22h

    Pa šta se čudite !!! Njih ne plaća tamo neka država , nama nepoznata . Plaća ih ova naša pa neka to onda ona i objasni. Reda radi , i ja sam valjda deo te države ( kada su obaveze u pitanju ) ali je ne predstavljam , pa ne umem da objasnim .

  • nislija Vreme: 10.01.2014 09:03h

    Cist primer da su svi isti. Umesto da menjaju zakon kako bi im plate dosle na neku normalu u nasem siromastvu mislim na narod, oni podizu PDV i udaraju na sirotinju. Vlada i Vucic treba da objasne da smo najgora zemlja na Balkanu samo Bosanci su ispod nas,SRAM VAS BILO. ocekujete da vas narod podrzi, a gde je Jorgovanka sa 605.000 dinara.

  • Nada Vreme: 10.01.2014 09:17h

    Pa on je telefonom zvao direktora Beo-zoo vrta da njega i zenu pusti besplatno u vrt u vreme kada smo zbog besparice sa malim detetom gledali tuzno u ulaz jer bez kinte nismo mogli da uvedemo dete od 2 god, a on i njegova zena su ladno usli bez karte.

  • milan Vreme: 10.01.2014 10:22h

    Ako Vlada ne raskrsti sa raznim,Komisijama i Agencijama i prestane da ih finansira kao i NVO onda moze da smatra da su izgubili na izborima .

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP