Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

KANAL, NIKL, MILIJARDE... DOKLE VIŠE?!

Bačević nastavlja da lupeta, štiti ga prika Toma!

Autor: S. Vojinović | 08.01.2014 - 15:50:00h | Komentara: 6

Najnoviji blam ministra prirodnih resursa rudarstva i prostornog planiranja Milana Bačevića da Kina planira da u narednom periodu u zemlje centralne i istočne Evrope investira 10.000 milijardi evra i da je ugovoreno da Beograd bude centar za sve projekte koje će Kinezi realizovati u oblasti infrastrukture u regionu samo je još jedna u nizu gluposti koje je on izgovorio od kada je ušao u Nemanjinu 11! A da bude još veći blam za Srbiju, ni ovoga puta njegovim glupostima država neće stati na put, jer ga štiti ćerkin svekar - Toma Nikolić!

bačević i nikolić

Prijatelji: Bačević i Nikolić | Foto: Zoran Ilić

O kakvoj gluposti i neznanju se radi, govori i reakcija ministarke energetike, razvoja i zaštite životne sredine Zorane Mihajlović, koja je odmah ispravila svog stranačkog kolegu da Kina u Balkan ulaže deset milijardi dolara i da je Bačević to rekao jer najverovatnije nije bio obavešten. Ona je juče za “Alo!” objasnila da Bačević nije ni bio na sastanku s Kinezima.


- Naša delegacija je krajem novembra u Bukureštu na sastanku 16 zemalja Centralne i Istočne Evrope i Kine zaista predložila da Beograd bude centar infrastrukturnih projekata i nadamo se da će naš predlog biti usvojen, ali istina je da o tome još nije ni odlučivano. Bačević nije bio na samitu u Bukureštu, a poziva se na to i daje izjave o ulaganjima od neverovatnih 10.000 milijardi evra. Žao mi je što kolega Bačević nije dobro informisan, ali to i nije njegov resor, isto kao ni “Južni tok”, o kome takođe govori, a koji je u nadležnosti Ministarstva energetike, razvoja i zaštite životne sredine - objašnjava za “Alo!” ministarka Mihajlović.

U SNS-u kažu da već dugo ne mogu da trpe Bačevićeve ispade, ali da mu bukvalno niko ne može ništa jer ga prijatelj Tomislav Nikolić štiti. Niame, njegova ćerka Milena udata je za mlađeg Nikolićevog sina Branislava.

Jedan u bilion!
Da li ministar Bačević nije bio dobro obavešten o detaljima sa samita u Bukureštu, pa se frljao milijardama, ili ga samo nisu obavestili da bilion u engleskom jeziku nije isto što i u srpskom, juče nismo uspeli da saznamo od samog ministra Bačevića, jer je njegov mobilni telefon bio isključen.
 


- Bačević je i dalje zaštićeni beli medved u stranci. Više puta se raspravljalo o njegovim ispadima u medijima, ali nikad se ništa nije učinilo da bude kažnjen. Ne samo da smo šokirani izjavama koje štete i nama i državi već stranka nije zadovoljna ni njegovim rezultatima u resoru na čijem je čelu. Da njegova ćerka nije Tomina snaha, ne bi Bačević ni primirisao Nemanjinu 11 - kaže za “Alo!” izvor blizak SNS-u.

Inače, Bačević je ubedljivi rekorder po blamovima među ministrima, a ostaće upamćen i po tvrdnji da je nikl opasan koliko i voda, što je šokiralo stručnu javnost u Srbiji. Ništa manje polemike nije izazvala ni njegova najava da će Kinezi graditi plovni kanal Beograd-Solun.

- Toma i ja već 20 godina pričamo o tome i čekamo šansu da realizujemo ovaj projekat. To je Tomin i moj san. Kanal Dunav-Morava-Vardar je strateški projekat, značajan je ne samo za Srbiju i Balkan nego i šire s obzirom na to da je predviđeno da prolazi kroz Srbiju, Makedoniju, do luke Solun u Grčkoj - kazao je on.
Poslednji komentari
  • baba Vreme: 08.01.2014 16:22h

    Život u Srbiji je kao veštačko cveće. Izdaleka izgleda kao pravi.

  • europljanin Vreme: 08.01.2014 17:52h

    Njihove diplome su igleda iz iste kuhinje izašle, pa im se ideje na državnom poslu našle. Oni su naš ponos i dika ." Živelo funkcionalno znanje i kupljene diplome."

  • srboljub Vreme: 08.01.2014 18:45h

    I Šojić se crveni kad pogleda koji experti sede u vladi.

  • NikolaJ Vreme: 08.01.2014 19:14h

    Blago Srbiji sa takvim STUČNIM VELIČINAMA, Sada verovatno treba MASTER da doktorira kod svog MENTORA

  • ribe Vreme: 08.01.2014 20:50h

    Da ga neko štiti ne bi lupetao. Očito je da ide na transfer listu.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP